-LÖRDAGSKVÄLL-

2010-01-30 @ 22:04:45
Ja det blidde en lördag med många erbjudanden.. Knivsta, rödvin hos familjen Kinnunen, drinkar med familjen Litbo, krogsväng för pappan.. MÄÄN, DET SLUTADE ÄNDÅ MED EN MYSKVÄLL HEMMA I TV SOFFAN FÖR VÅR DEL ;) Jävla tröttmössor ;) Puss på er!!

-VAD TYCKER NI-

2010-01-30 @ 19:33:19

??

Provade dessa sötnosar tidigare idag, men som ALLTID när det gäller inköp till MIG och inte till BARNEN, så velade jag..

Tycker ni att jag ska slå till i morgon?? ;)


-JOBBADE IDAG-

2010-01-30 @ 19:08:12
Jaa, å det var så underbart att komma ifrån hemmet o utföra ett "riktigt" arbete, för trots att hemmets alla måsten sköts här hemma så går de liksom av bara farten så ibland är det skönt att få arbeta utanför, känna att man "kan" nåt annat ;)

Först var det rätt tomt i butiken vilket jag tyckte var rätt skumt med tanke på att det ändå är löningshelg, men vi fick veta att det var totalt stopp på 55:an pga en olycka, därför blev alla bilar omdirigerade o det var en hel del köer.. Sen släppte det mitt på dagen o kom kunderna!!
Gällande olyckan som inträffade idag, så tycker jag bannemig de ska ta o fixa vajer-räcken där nu, för på
1 månad har det vart 4 frontkrockar JUST där de smällde idag och flera döda..

Vill visa upp DAGENS SÖTASTE KUND!!

..Han var även en av mina STORKUNDER ;)

-TRÖTTARE ÄN TORD-

2010-01-29 @ 19:29:12
Ligger i soffan o känner efter om jag lever eller inte?? Har kommit många tårar idag o barnen har tyvärr fått stå ut med en mamma med kort tålamod.. Smärtan gör att jag inte ens kan torka MIG i röven, klarar inte den vridningen o jag kan ju inte gärna ropa på pappan att göra det åt MIG ;) Nog om det, skriver mera i morgon efter jobbet, ska ju jobba på Små Stjärnor i morn, ska bli skitskoj ;) Nu fortsätter min S.A.T.C maraton.. Puss på er!!

-S.A.T.C-

2010-01-28 @ 21:19:30
Nu blir det en repris av "Sex and the city" boxen, får se hur många avsnitt det hinns med ikväll??!!
God natt god natt ;)

-VET INTE JAG-

2010-01-28 @ 20:00:46
Vissa dagar funderar jag på varför jag ens skriver blogginlägg, ta just den här dagen som exempel..
 
* Vad har hänt??
* INGET!!
* Vad har jag gjort??
* INGET!! 
* Vad ska jag då skriva??
* ??
Det ska väl inte vara så svårt att få till ett händelserikt liv, trots att man har 2 småbarn??!! Jo tydligen så..
Dagen har iaf flytit på över förväntan, barnen lekte riktigt bra med varandra hela eftermiddagen och ända fram till läggning, jag gillar såna dagar ;) Det är en fröjd för ögat o se när de har skoj tillsammans!!

Jag skulle ha pallrat mig in i dushen ända sen i morse men tror ni jag gjort det än?? Nepp, smutsen e kvar ;) Så det får bli precis innan läggdags så man åtminstone känner sig ren när man lägger sig!!

Jo, jag har ringt mäklaren idag förresten, jag är ju sjukt nyfiken på hur bilderna blev o hon hade fått de idag, så i morgon ska de förhoppningsvis dyka ner i min inkorg på mailen!! Hoppas vi blir nöjda, för det är väl inte direkt så fotografen kommer ut o gör om allt liksom ;)

Linnéa kom förbi en snabbis nu på kvällen, det va riktigt trevligt att få lite sällis så tack för att du kom ;)

Påbörjade ju lite solning nu i helgen som var men tror ni jag följt upp det med någe mera solning då?? Nepp, inte det heller ;) MEN så läste jag på Ninas blogg att hon satt o smörjde in sig med Brun utan sol i morse och kom då på att jag fasiken har en flarra jag mé!! Så jag funderar på om jag ska rota fram peelinghandsken o köra av fejset lite, för att sen smörja in mig med lite sådant fusk??!! För man vet ALDRIG när den här svettmorsan får för sig att slutföra solariesolningen ;)
Så får det bli, skattjakt efter handsken!!

Gokväll med er <3



-VILL HA VÅR OCH SOMMAR NU-

2010-01-28 @ 11:45:18
Är faktsikt lite less på snö o kyla nu, är jätteglad att vi i år, äntligen fick en RIKTIG vinter men nu räcker det!! Nu vill jag ta av mig vinterjackan o kunna knalla ut i bara en tjocktröja!!
Vill att träden ska få en annan färg än snövita.. Men det kommer väl ;)

För övrigt så har jag så ont i ryggen att jag inte vet hur jag ska varken sitta, stå eller sova!!?? Somnade knappt fast jag till slut tog 2 insomningstabletter inatt, men det brukar gå över efter 3 dagar, jag får den här smärtan till o från..
"Ryggdoktorn" sa (för flera år sen) att det inte var något man kunde knäcka till när jag får så här ont, för det är nerverna som ligger i kläm, bara (ogilla) gilla läget o få dagarna att gå när smärtan kommer..

Pappan masserade mig både igårkväll o med tigerbalsam nu på morgonen, han är bäst min söta lilla snöröjare!! ;)

Han går för tillfället med snöslungan (lånad av Tommy o Vanja) här ute ;)

-FOTAT O KLART!!-

2010-01-27 @ 20:19:32
Ja i morse var hon här o fotade, dirigerade oss att flytta vaser åt höger, flytta vaser åt vänster osv ;) Men jag hoppas resultatet blir bra nu, återstår att se nästa vecka när den kommer ut på Hemnet!!

Mjukisbraxorna har vart på all day loong.. Har inte gjort så mycket mer nytta än att laga ytterligare några burkar käk till Dogge, fan det tar sig med att fylla upp hans hemgjorda "matfrys", känns najs att hålla de kostnaderna nere iaf!!

Vilmer fick hjälpa mig med middagslagningen idag men han diggade inte såsen, den gled ur hans mun lika snabbt som den kom in ;) *Hahaha*, men jag är glad om han smakar iaf, stenbitsrom är kanske inget för en barnmun??!!
Douglas fick hjälpa till med disken istället, han satt på diskbänken o klappade händerna (på sitt sätt) till det stänkande vattnet, fattar inte hur han kan tycka det är så skoj?? Hans favoritsysslor för tillfället är att dansa till Bamse remixen på Youtube o att sitta o titta på mig när jag handdiskar ;)

Pappan är iväg och jobbar i det här snökaoset stackarn, kan inte va skoj att ha ansvar över 25,5 meter i det här väglaget.. Han fick med sig Tommy som sällskap iaf, å det livar ju upp vilken trist dag som helst ;)

Nu ska jag göra kväller i soffan, tänkte kika på en Wallander film som jag spelade in förra veckan!! Lär nog somna efter 5 minuter men då vaknar jag iaf när pappan kommer hem, så hinner vi prata lite innan "den riktiga" läggningen ;)

Sov gott med er <3

-MENY´N ÄR KLAR-

2010-01-27 @ 19:01:09
Å här kommer den..

Onsdag: Laxfilé med kall romsås och potatis
Torsdag: Korvstroganoff med ris
Fredag: Kyckling med apelsinsmak och ris/nudlar 
Lördag:
Fläskfilégryta med kantareller och potatis
Söndag: Köttfärs-soppa

Måndag: Pytt i panna med stekta ägg o rödbetor
Tisdag: Kyckling med stekta nudlar
Onsdag: Ugnsfalu med potatis
Torsdag: Fiskpinnar med potismos 
Fredag:
Pasta med lax och spenat
Lördag: Wok med fläskfilé och ris
Söndag: Falukorvspaj

Måndag: Köttfärssås och spaghetti
Tisdag: Chilibiffar med klyftpotatis
Onsdag: Köttbullar och stuvade makaroner
Torsdag: Bjudna på "taco-fest"
Fredag: Kassler Creole med ris
Lördag: Troligen mat i Knivsta
Söndag: Pannbiff med stekt lök, gräddsås och potatis

Måndag: Stekt korv med pommes
Tisdag: Köttfärslimpa med lingon o pressad potatis
Onsdag: Lasagne
Torsdag: Potatis och purjolökssoppa
Barnbidrag ;)

TACK för all hjälp!!

-SNART DAGS FÖR DAGIS-

2010-01-27 @ 08:19:02
Ja här valde minstingen att göra morgon 05.15 (BARA FÖR ATT jag valde att somna sent JUST igår..), så nu är alla påklädda grötätna o väntar bara på att klockan ska bli dagis-tid ;)

Efter lämnandet är det raka vägen hem och invänta fotografen som kommer idag, hoppas på bra bilder nu då!!
Sen får vi se vad som hittas på, har inga planer alls efter att hon fotat klart ;)

Det slog mig nyss att jag ska jobba nu i helgen, hade glömt det tills dess att jag kikade i kalendern ;) Ska bli riktigt skoj att komma iväg o göra nåt annat än hemmasysslorna!! Har inbokat jobb en helg i månaden framöver, najs ;)


Nähepp, nu ska jag börja plocka fram lite ytterkläder men vi höres lite senare!!

-HO HO HO-

2010-01-26 @ 23:24:11
..Sover ni??

Ledsen att jag inte skriver förrän nu men jag har bott i köket med mobilen fastklistrad på örat sen grabbarna somnade vid halv 7..
Tiden går fort när man har skoj ;)

Idag tog vi tag i städningen på nedervåningen o efter det stod handling på "att-göra" listan o eftersom jag STARKT ogillade tanken på ett nerflottad stek-os i köket (nu när vi fått det så rent o fint), så blidde det en kombinerad middag på Donken i samband med inköpen!!

Nu är kyl o frys iaf uppfyllda o jag har påbörjat en sk. meny utefter det NI skrivit
*tack igen för att ni tagit er tiden*, lovar att skriva hur slutresultatet blir, när jag är "färdigskriven" ;)

Pappan jobbar kväll i vanlig ordning o jag har kvällen till ära tagit mig ett glas rött men det är BARA för att boxen måste ta slut ju ;) Man har alltid saker att glädjas åt i livet, trots motgångar o missöden..
Jag väljer att skåla för framtiden, senast idag sa både pappan o jag att vi längtade till Knivsta o till ett "nytt liv"!!

UT MED DET GAMLA OCH IN MED DET NYA!!

Jag älskar den mannen så det gör ont ibland, ringde honom nyss på jobbet för att säga det.. 
 

Nu blir det sängen för mig, borde blitt tidigare men nu är det gjort ;)

Sov gott med er..

-DÅ VAR VECKANS FÖRSTA DAG ÖVER-

2010-01-25 @ 21:06:11
Måndagen börjar lida mot slutet hörni, iaf för mig eftersom man måste va pigg o alert vid eventuella
förkylnings-uppvak ;)

Å den här dagen har jag faktiskt lyckats gjort lite nytta oxå!!
Storstädat vinden och hela övervåningen, bytt sängkläderna inne hos alla familjemedlemmar, skurat den ena toan, tvättat 3 maskiner, plockat det vanliga o lagat middag.. Den andra toan o resten av nedervåningen blir till o städa i morgon.. Det ska ju fotas på onsdag och då vill jag hala så mycket det bara går med städningen, med tanke på hur fort vi skitar ner igen i vår familj ;)

Blir skönt när både fotograferingen OCH visningen är över, då kan man slappna av lite, eller ja, iaf till (förhoppningsvis) budgivningen börjar, då kommer man väl börja svettas igen :(

Hur som helst så har vi ju ingenstans att ta vägen innan "vårt" är färdigbyggt i november och vi hade ju tänkt att vi skulle hyra oss en billig hyreslägenhet i Knivsta så länge (eftersom vi kommer behöva lämna detta under maj om det blir sålt), MEN jag mitt klantarsle har inte vart aktiv på den sidan på ett bra tag så min plats o inloggning finns inte kvar och detta märkte vi i november när vi testade att logga in..  Då tog pappan o gjorde en ny registrering men den gäller ju givetvis bara från november då såklart, vilket betyder att vi ligger SKAPLIGT dåligt till att ens få en bostad.. 
Fick då för mig att jag skulle ringa upp Knivsta bostäder idag o spela dum (jag visste ju om att jag inte hade loggat in som man skulle), då fick jag till svar att jag skulle göra en nyregistrering FAST med samma uppgifter som i min förra, för då skulle jag automatiskt få "tillbaka" alla mina insparade år!!??
Fixade o trixade o vips så hade jag mer än 3 år i kön igen så då kunde vi pusta ut över det iaf ;)

Nu hoppas vi på att få detta sålt o sen att det finns något ledigt utrymma för familjen Cirkus i Knivsta!!

Hur går det med MATFÖRSLAGEN förresten?????

Jag har fått 3 stycken hittills *SUPERTACK*, å det är verkligen jätteseriöst av er att även skriva dit själva receptet, det får ni gärna göra om ni orkar o vill men min egentliga tanke var bara att ni skulle skriva själva "titeln", å så fick jag gladeligen nöja mig med det liksom ;)
Men som sagt, orkar ni o har lust så blir ingen gladare än jag om ni skriver ut hela receptet!! 

Tack IGEN!!

-MATPLANERING-

2010-01-25 @ 19:31:38
.. Sitter o skriver en matlista OCH inhandlingslista inför morgondagens handling, men den här månaden står det still i meny-tänket!!??

DET ÄR JUST DÄR, som NI kommer in i bilden ;)
Tänkte höra om alla ni som läser har lust att skiva ett varsitt (eller flera) vardagsmat-förslag och så lägger jag ihop alla jag får till en meny.. Smart va ;)
Jag behöver ungefär 16-17 olika tips, så snälla hjälp mig nu..

Ska återgå till handlingslistan lite, men återkommer om ett tag med ett nytt inlägg!!

(Är det nån som vill tipsa men vara anomyn går det absolut bra ;))

-PIZZA AFTERNOON-

2010-01-23 @ 19:56:56

När papporna kom hem från arbetet idag, så började de locka oss med pizza, å jag måste ju medge att varken jag eller Vanja var speciellt svårövertalade, så det blev pizza för hela slanten  ;) Även Johan o barnen kom över (han var ju gräs-änkeman idag, då Linnéa hade en make-over dag ;))

Så man skulle minst sagt kunna kalla den här dagen för en high-life dag med en ljudnivå på max, så nu sitter jag bara o njuter av lugnet..

Känner dock på mig att det kommer bli en låång natt eftersom Dogge gått o blivit dunderförkyld o knappt kan andas genom näsan stackarn.. Blir till o lägga sig tidigt så man orkar med att va vaken sen ;)

Du blidde superfin i håret gumman!! Jag är ingen frisör men en jävligt bra PICTURE-FINDER, eller hur ;) *hahaha*


-FIKABESÖK-

2010-01-23 @ 12:44:53

Halloj härliga Lördag!!

Pappan drog o jobbade vid 10-tiden i morse o med sig tog han Tommy, han var så lycklig över att få sällskap med sig ;)
Vanja o Delinda passade på att komma hem hit o umgås med mig o barnen, det tackar vi för!! För tillfället sitter vi allihopa på golvet, omringade av en massa leksaker men jag tror att det är dags för mig att fixa luch till den största nu ;)

Hörs senare!!


-VINGLAS NR 5-

2010-01-22 @ 21:58:00
*Snubblar över tangenterna*

..Nä men skämt å sido så är jag inne på vinglas nummer 5, så ha överseénde med stavningen ;)

Idag så åkte jag o barnen till Challan o fikade tillsammans med mamma o Sofie, mycket trevligt o det var verkligen en SUPERFIN lägenhet de köpt!!
Tack mamma för både bullar o semlor, sitter som en smäck runt min midja nu ;)
Kanske ska ta mig ut o knalla i morgon!!??

Vid middagstid så styrde vi Volvon hemåt igen, å väl hemma stod vinglasen uppfyllda, köttgrytan var färdiglagad, ljusen var tända.. Tror ni det värmer ett "mamma-hjärta"?? Det gjorde det iaf..

Eftersom båda grabbarna somnade i bilen hem så fick de var vakna till kl 19 idag, men det var bara mysigt att få sitta o mysa med Vilmer i soffan o kika på Bolibompa!!

Pappan var sjukt godissugen nu ikväll o vi hade inte en ynka godisbit hemma, det resulterade i att han ställde sig o bakade en kladdkaka ;) När den var klar så kastade vi ut den på trappen några minuter så den skulle stelna till, o i skrivande stund så goffar vi den utsökta kakan!!
*Tack habibi*

Nu ska jag vara lite social, ha en fortsatt mysig kväll ;)

(Parfymen kom hem i lådan idag och den var ingen hit på mig direkt, så nu är Guccin beställd istället)

-HELLO-

2010-01-21 @ 20:54:10
Hej hej!!

NU är det kväller o jag sitter o inväntar pappan som slutar om ungefär 1 timme, jag lovade honom att det skulle stå varm choklad o smörgåsar framdukat på bordet när han kom hem, så det är väl bäst att hålla det ;)

Hmm dagen idag då..

Blidde ju som sagt ingen solning, så jag är lika blek om inte ännu blekare nu :( Tar det i Knivsta på söndag istället ;)
Linnéa följde med hem hit efter solningstrippen å hon va gullig o köpte med sig nybakade baguetter som vi fikade på *tack tack*!!

Sen blev vi lite sentimentala o grät ikapp men det är JUST DET som vänner är till för!!
(Både jag o Robin kommer alltid att finnas där..)
Har försökt en hel dag att få min minsta gangster att sova med ett icke lyckat resultat, han sov som vanligt bara en gång o det var på fm, han är ju så himlans pigg o glad när han inte sover menar jag *LÄS INTE NÖJD*, men han sover iaf klockrent på nätterna nu så man får vara nöjd med det, alltid minst 12 timmar men idag sov han faktiskt 13,5 timme med ett litet "bajs-avbrott" klockan 04 ;)
Blidde nästan lite stressigt att hinna till dagis då, eftersom att Douglas brukar vara vår väckarklocka ;)

Till middag idag blev det bara rester från gårdagen men det gick ner det oxå!!

Jo förresten, till fikat tidigare idag så hade Linnéa köpt med sig hamburgerkött till smörgåsarna (de sålde ut på ica för bara 10 kr/paketet, men det var bara pappan som tog en skiva av det så kvar hade jag nästan en hel förpackning som var tvungen att ätas upp rätt snart med tanke på det korta datumet..
Då slog det mig att jag kanske kunde göra ytterligare barnmat av det, så fick det bli!!
Jag hackade köttet i småbitar o blandade det med smått hackade wokgrönsaker, grädde, chilisås o kryddor, lät det koka ihop så grösnakerna blev mjuka nog till lillkalle ;) Till det kokade jag ris o vips så hade vi 9 burkar barnmat fixat för en summa som är pinsam att skriva!!
Jag känner mig nöjd, nu finns iaf 2 olika sorters hemlagat i frysen, som vi kan varva "köptas-maten" med ;)

Nej, nu tror jag att det blir lite tv tittande innan jag ska fixa kvällsfikat..

Sov gott sötnissar ;)

Ps: Jag skiter i att fullända headern, nu finns iaf hela texten med, för oavsett px ändringar så blir inte bilden längre??!! Den ska ändå inte finnas med så länge till så det får va så här tills dess att bloggen flyttar ;)

-TACK TACK-

2010-01-21 @ 15:45:14

Ett supertack till Tommy o Vanja som har lånat ut en av deras bärbara datorer till oss!! Nu kanske det kan bli fixning av headerna ikväll när barnen sussar ;)

Nu ska det lagas middag till en hungrig Vilmer!!

 

(Blev förresten ingen solning tidigare då vi kom dit o möttes av skylten "Stängt pga vattenläcka".. SUCK, våran tur liksom)..


-ALLTID E DET NÅT-

2010-01-21 @ 09:20:34
*Svär miljoner svordomar*

Var så så nära att bli färdig med den nya headern, skulle bara ändra ett par pixel på bilden eftersom ramen o texten inte fick plats helt.. MEN SÅ PLÖTSLIGT låser sig både touchpaden och hela tangentbordet!!!!!?????
Datorn har alltså "brunnit", det blidde kortis o hela computtern är nu paj..

Den har sjungit på sista versen länge men igårkväll gav den alltså upp helt!!
Så nu får vi se när vi köper ny dator o kan göra färdigt min header??
Så drygt bara, när man äntligen gick o blev lite high-tec.. Ja då ska skiten brinna!!??

Jaja, hann iaf byta bild, så nu är den på mig, syrran slipper sitta på headern längre ;)

Nu ska jag o Linnéa kasta oss iväg o sola lite!!

-UNDER CONSTRUCTION-

2010-01-20 @ 21:04:35
Ni får ha överseénde, men jag arbetar för fulla muggar med min header för tillfället!!
Å det här med HTML koder är inte min starkaste idrottsgren direkt ;)

Just nu får min syster agera profilbild, men lugn syrran, ska fixa annan snart ;)

Nä, nu ska jag arbeta igen!!

-ALLT KLÄR EN SKÖNHET-

2010-01-20 @ 19:40:58

Här kommer picsen på min vackra syster efter hennes "styling"!!

Före..
 
Efter..

 
 


-SKRÄCKEN HAR LAGT SIG-

2010-01-20 @ 19:35:52
Åtminstone ett tag framöver!!
Var ju hos tandläkaren i morse o de tog röntgenplåtar för o kolla så det inte var nåt med porslinstanden o det var det inte vad de kunde se.. Det enda han kunde se var att jag hade en väldigt stor "ficka" mellan inplantatet o tanden bredvid o det måste ha kommit in något där eftersom tandköttet  var så rött o inflammerat!!??
Så numera har jag 2 borstar, en vanlig tandborste och en mini borste att ta just i den "fickan", men den fick ABSOLUT INTE nudda någon tand när jag borstar, så vi får väl se hur det går ikväll??

Han sa åt mig att boka en ny tid för uppföljning o full tandgenomgång samt en tandhygienist tid, men eftersom jag är rädd för att gå dit skyllde jag ifrån mig och sa att vi ville sälja huset innan, så att jag skulle ha råd att komma!! Då läste han i journalen om min rädsla o sa att jag skulle höra av mig när jag hunnit smälta det lite ;)

Annars idag så har det hunnits med storhandling på Maxi med Linnéa, uppackning av varor, hämtning på dagis o middagslagning, inte så värst mycket gjort med andra ord ;) Å vet ni, jag gjorde stekt potatis idag, gud så gott o det är ju underligt hur man kan längta o va sugen på en sån simpel rätt egentligen!!??

Nu sover barnen o pappan jobbar, själv har jag tryckt 3 st TREO hittills o hoppas att den förbannade huvudvärken ska försvinna!! Blir inte mycket nytta gjort ikväll, ska hänga tvätten när den är klar o sen ska jag fortsätta med mina fotoalbum så de håller sig uppdaterade ;)

Tänkvärt..
Glöm inte vem som en gång stått o torkat dina tårar, lyssnat på din sorg, givit dig råd, det är nämligen inge vidare snällt att besvara det med en fet spottloska!!
Tänk på det DU!!!!!




-HEJ, JAG HETER HÅKAN O JAG ÄÄLSKAR POTATIS-

2010-01-19 @ 20:04:12
Håkan Bråkan alltså, i Sune filmerna ;)

Sitter här o spånar lite på mitt kommande bloggprojekt å blev helt plötsligt DÖSUGEN på stekt potatis!!!!!
GE MIG, GE MIG NU, snälla!!
Å vi har slut på potatis hemma, så jag kan inte ens mecka ihop det heller :(

Onödig info, men nu vet ni iaf vad jag suktar efter för tillfället..

Tjing tjing!!

-UNDRAR OM JAG KOMMER LUKTA MUMMA NU-

2010-01-19 @ 19:10:35
??
Köpte ny parfym idag!! Ringde min Kattis för o höra namnet på en Gucci parfym hon är ägare till, för den luktar såå gott men då fick jag även tipset om denna hära..
Burberry ;)

Den är köpt o betald men kommer inte hem förrän om 2 dagar, så nu återstår bara att se om den passar just mig??!! Annars får jag gladeligen skänka den till Katarina och istället "klicka hem" Guccin, som jag vet luktar gott även på mig!!

Kattis, you know I lööve you, så du ska inte slå någe hårt i skallen på mig nu va?? ;)

-NÄ DET VAR INTE BÄTTRE FÖRR-

2010-01-19 @ 17:52:34
;)



Hittade den här fräcka bruden som jag tyckte var såå snygg när hon uppträdde, jag minns att jag ville se ut som hon när jag blev stor ;)
Jag skulle väl fylla 7 och hon var 16 tror jag, samma år hon var med i melodifestivalen (vill minnas att det var en del tjafs om huruvida hon skulle få va med eller ej, eftersom åldergränsen för att få delta var 16 o hon hade nog inte fyllt det ännu??!!)
Hur som helst, så vill jag nog inte se ut som hon idag ;)
Men å andra sidan så var min största dröm när jag var liten, att mina fötter skulle växa fort, så att jag snart skulle kunna låna mormors JÄTTEFINA KLACKSKOR *hahaha*..

Nä, det är bättre nu va ;)

-STÄDA STÄDA STÄDA-

2010-01-19 @ 10:08:00

Igår blev vi färdiga med möbleringen av vinden, det får duga som det är nu.. Vi tog de möbler vi har o gjorde det bästa av de!!
Å idag står städning av uterummet på schemat, känns lagom lockande med tanke på kylan där inne, men som det heter "It´s a dirty job, but somebody´s gotta do it" ;)

"-Så på med pälsmössan o ut o städa med dig kärring"!!

Hörs senare, när det förhoppningsvis är rent o snyggt där ute då ;)


-BARNEN BLIR BARA STÖRRE-

2010-01-19 @ 09:47:05
Ja det är på just på barnen man märker hur fort tiden går..
Från att inte kunna en sak ena dagen till att kunna den, nästa dag!!??

I morse hittade jag Dogge på golvet, körandes "fjärilssimmet", han har nu kommit på att det går 1000 gånger snabbare att ta sig fram med dra metoden istället för rull metoden ;) Krypandet sitter dock inte helt, han fattar inte att man måste flytta på knäna oxå ;)

Sen måste jag säga att jag tycker det är så skönt ha att ha barn som äter allt, jag gjorde egen barnmat förra veckan, eller ja, jag gjorde 14 burkar att komplettera den köpta med ;)
Å den smaskade han i sig utan att visa att den smakade annorlunda (observera att den var rätt kryddad)!!
Sen har vi infört grötfrukost här hemma oxå, havregrynsgröt står på matsedeln på morgnarna!! Vilmer äter faktiskt en hel vuxen portion o Dogge äter näst intill samma mängd, känns skönt eftersom att de står sig bra på sån gröt!!

Nu i skrivande stund kom jag just på att jag kanske ljög något i de tidigare meningarna, grabbarna HAR ätit allt, tills för 2 dagar sen då Vilmer o jag sätter oss o ska äta Chili Con Carne, helt plötsligt tittar han på mig, plockar ut några bönor ur munnen o säger "Tytt inte om".. Sen var det bara att låta honom slippa äta upp, men det var första gången han visade eller sa att han inte gillade maten ;)
Å igår kom nästa "icke gilla grej", jonerna (Vilmers namn för champinjoner), de gillade han inte heller!!

Så summan av kardemumman är väl att man ska njuta så länge de bara äter utan att säga emot ;)

-RÄDD FÖR TANDLÄKAREN-

2010-01-18 @ 08:48:30
Morn morn, hoppas ni sovit gott ;)

Fyy, nu har jag gått med tandvärk i över en vecka, å värken sitter i tandköttet framför o bakom mitt implantat, alltså min porslinstand.. Ber till gudarna att det inte är nåt annat än nån smuts som kanske tagit sig in där!!
Innan jag påbörjade alla operationer av denna porslinstand så var jag väl så där lagom förtjust i att gå till tandläkaren, tyckte inte det var hemskt men det var ju inget man längtade till heller, MEN efter att ha genomgått alla procedurer jag fick göra i 2 års tid med denna tand så har jag gått till o blivit livrädd, för det är nog det mest smärtsamma jag gjort, bröstoperation, kejsarsnitt o förlossning kan slänga sig i väggen jämfört med detta!!

Så nu sitter jag med gråten i halsen efter att ha vart tvungen att ringa o boka en tandläkartid, nu ska jag dit på onsdag kl 9.15 :(

Måste jag göra om allt så vet jag inte vad jag tar mig till??!!
Då tänker jag trycka sömnpiller o lugnande i smyg, så jag är helt väck när de ska in i munnen o gröta..

Nog om detta, ska försöka att inte ta ut nåt i förskott, onödigt att oroa sig innan jag vet vad det är!!


Svar till alla kommentarer ang DOCKSÄNGEN ;)

Tack för era kommentarer, håller med om att det faktiskt är lite lustigt det här med "pojk leksaker vs flickleksaker"!!
Det är sant som ni skriver, att om en flicka börjar leka med traktorer o bilar så jublar oftast pappan i familjen, men när vi har det motsatta o pojkarna vill leka med dockor, sminka sig osv, ja då är det panik för många pappor ;)
Undrar varför det är så??


-DOCKSÄNG KANSKE-

2010-01-16 @ 22:37:09
??

Vilmer har i flera veckor hållit på o pyssla om sin nalle som för övrigt inte har nåt annat namn än just "Nallen" ;)
Han bäddar ner honom, vaggar honom, låter han sitta upp när han är vaken osv.. Han har tom ett eget paket med babyblöjor som han byter på Nallen med ;)
Å allt detta gör han i en liten plast-verktygs-låda..
Pappan låter nämligen inte mig köpa en ordentlig docksäng till Nallen :(
Tror ärligt talat att om jag skulle komma hem med en rosa "Hello Kitty" säng, så skulle den knappt hinna in på Vilmers rum, innan den låg i träbitar ute i garaget igen ;)

.. "Så Vilmer, du får sorgligt nog nöja dig att bädda ner Nallen i din verktygslåda med mammas kökshandduk, för det blir nog ingen säng"


(Den dagen då nallen går sönder så pass mycket att den inte längre går o laga.. Ja, den dagen kommer vi att få anordna ett kris-centrum för Vilmer, det finns inget som står honom så nära o kärt som denna lilla krabat..)

-JAG ÄR SLITEN-

2010-01-16 @ 22:27:15

Gokväll på er ;)

Fyy, ikväll känner jag mig toksliten o trött, fattar inte hur man kan bli så trött av att åka lite bil o springa in i lite butiker??!!
Börjar väl bli gammal o pallar väl inte med det stressade trycket längre ;)

Pappan har vart jätteduktig o pulat med vindstrappan hela dagen, så nu är den fit for fight, jag har bakat lite muffins med Vilmer o försökt leka med en liten kille som har världens ondaste mun för tillfället (Dogges alltså, han har fler tänder på G..)..
Å efter muffinsbakandet, lekandet, lite lunch o vila, så for jag o Vilmer iväg till stan för o köpa lite billiga barnmatsburkar på ÖB men det visade sig tyvärr bara vara 5 månaders o 12 månaders burkar, alltså inget för "Gogge"..
Så då blidde det en väng in på Plantagen för o kika lite istället!!
Roadtrippen tog inte slut efter den affären heller, utan sen åkte vi direkt till Knivsta o hämtade upp "rekvisita" hos både mamma o syster, hann iaf med en snabb kopp kaffe hos syster innan det var dags att skynda hem o äta middagen!!

Idag hade jag noll inspiration OCH noll lust för matlagning, så idag slog vi faktiskt till med pizza, SJUKT JÄVLA gott var det vill jag lova!!!!! Vi kom fram till att det är prick 3 månader sen vi åt det, senast var dagen efter min 30-årsdag ;)
Men den som väntade på nåt gott.....

Sen var det bara att natta 2 trötta men glada grabbar!!

Tror att jag hade kunnat somna själv om jag hade lagt mig med de, men jag höll mig vaken o drog ner till Linnéa på lite the istället eftersom hon var gräsänka ;)
*Tack för fikastunden gumman*

Nu är jag inne på vinglas nr 2 och ska alldelles strax bädda ner mig o pappan i sängen så vi får sova lite i natt ;)


-SHAKE THAT ASS-

2010-01-15 @ 19:52:48
2 smågrabbar skakar rumporna till Scooter!!



..Sen ville Vilmer att vi skulle klä ut oss i både en massa mössor o sjalar ;)



Det var allt jag hade att bjuda på idag, nu blir det ett DJUPDYK ner i godispåsen!!

Trevlig fredagkväll ;)


-GOD KVÄLL-

2010-01-14 @ 20:45:55
Halloj ;)

Äntligen är det kväller, jisses vilken tuff eftermiddag jag haft med min grabbar!!!!! De var till salu båda 2 kan jag lova mellan halv 3 o halv 6 ikväll, men sen var det som att trycka på en knapp, för prick halv 6 skrattade båda som om inget hade hänt??!!
Ingen idé att spekulera i vad det var som var fel, bara uppskatta att de blev glada o nöjda igen ;)
Ska inte va lätt jämt inte..

Pappan entrade dörren strax innan barnen skulle i säng, så han hann med att pussa de godnatt (eller rättare sagt, han ringde hem o bad mig hålla de vakna, för att han skulle hinna hem o göra det)!!

Just nu meckar han på nya handtag på alla tvättstugeskåp, så tvättstugan ska se lite trevligare ut inför försäljningen, å ibland är det just "det lilla" som gör stor skillnad för ögat ;)

Själv sitter jag bara o slappar i väntan på att han ska bli färdig med sitt meckande, för när han är klar så ska vi slå på den sista Falk filmen..

Får väl surfa vidare under tiden då ;)

Ta hand om er <3

-TIPS PÅ SÅS-

2010-01-14 @ 12:27:59
Igår kväll käkade vi kyckling o ris här hemma och det stod still i skallen vad jag skulle fixa för sås till det, men jag lyckades mecka ihop en som blev väldigt bra!!

Tipset kommer här:

* 5 dl grädde
* 2 smulade hönsbuljonger
* 2 dl vitt matvin
* Ca 2 tsk dijonsenap
* Salt o peppar
* Soya

Var faktiskt riktigt god ;)

-BAD DAY-

2010-01-14 @ 12:21:04
Idag har jag en riktigt kass dag!!
Tittade mig i spegeln i morse o fick en smärre chock.. BLEK, MÖRKA RINGAR UNDER ÖGONEN, ja allmänt sunkig o allt annat än tjusig.. Fällde tom några tårar för mig själv inne i badrummt, jag tycker verkligen inte om mitt yttre när det går  så här långt med blekheten!!
Gick iaf o hämtade "första hjälpen väskan" (sminket), o fixade lite make för att åtminstone se levande ut!!

Nu ska här bli lite solande framöver, så man får tillbaka lite självförtoende för det här funkar inte!!

Kan kanske upplevas som ytligt, men man måste faktiskt få trivas med sitt yttre oxå.. ÄVEN om skönheten sitter på insidan..


Annars så har jag hunnit med o haft tanterna här på morgonkaffe, fikabesök av Zara o Algot och sorterat en massa tvätt ;)
Nu sover lill pajsaren o jag klurar på vad jag ska fixa för middag ikväll??!!

Hoppas ni mår bra o har en bra dag <3

-HAIR PICS-

2010-01-13 @ 18:46:42

..Här kommer resultatet!!

Jag är nöjd ;) Hade kunnat vara lite lite skarpare kontrast i det röd violetta men annars är färgerna kanon.. Överhåret är i kall röd/violett o underhåret är mörkbrunt..
Det ser lite rödare ut på korten, än det är i verkligheten!!

(Fotograf Sanna Plahn)

*Tack för fotohjälpen*


Sida 1


Sida 2

Baksida utan "rufs"

Baksida med "rufs"

Håret är alltså i 3 olika längder kan man säga, längst på ena sidan, kortare på den andra sida o riktigt kort o spretigt klippt i bakskallen ;)
Hoppas inte jag kommer reta mig på min lugg bara, får använda spännen där till vardags, jag kan inte komma på nåt annat att göra med luggen till den här frisyren eftersom jag inte kan ha "riktig lugg" o att klippa till det som en tuppkam till den här frisyren skulle nog inte göra sig!!??

Hur man än vänder sig, så har man alltid luggen fram ;)

Återigen tack Sanna för fotohjälpen o tack för att ni kikade förbi på kaffe idag ;)


-PÅ VÄG-

2010-01-13 @ 09:02:29
Nu sitter jag i bilen på väg till frisören i Knivsta ;) Får se om de lyckas rädda det här katastrof utseendet?? Kanske hörs under tiden jag sitter där, wish Me luck ;)

-IDAG TRÄFFADE JAG TOMTEN-

2010-01-12 @ 20:57:25
Japp, faktiskt sant!!

Var hem till "tomtarna"
tidigare idag!! 
Å hem kom jag med allt detta.. ;)



UNDERKLÄDER FÖR ÖVER 7000 kr!!
Nu blir det STOR rensning bland bh-ar o trosor för nu ska här göras plats för lite nytt ;)

TACK Vanja o Tommy, ni är BÄST <3

(Nu fortsätter Falk maratonen, är inne på Leo Gaut nu ;))

..Skriver mer i morgon..

-JOHAN FALK-

2010-01-11 @ 17:17:06
..MARATON!!

Blev inget jobb för pappan ikväll så istället ska vi ha Johan Falk maraton ;)
Är helt såld på de filmerna, och ännu mera efter gårdagens film!!

Nu har jag kollat upp ordningen på alla filmerna så man kikar på rätt film!!

De första filmerna med Falk (men det är de äldre filmerna som vi sett för många år sen):

* Tredje Vågen - check
* Noll Tolerans - check
* Livvakterna - check

De nya Falk filmerna är dessa:

* GSI - check
* Vapenbröder - check
* National Target - check
* Leo Gaut - check
* Operation Näktergal - check
* De Fredlösa - ikväll så är det check ;)

Så på tur ikväll står alltså Vapenbröder ;)

-KATASTROF-

2010-01-11 @ 17:06:53
!!!!!
Don´t need to say more :(

Varför varför ska det ALLTID gå snett när jag ska försöka göra nåt på egen hand för??
Mitt hår ser ut som en topé (stavning??), allt det ljusa hamnade upptill o sen blev det typ ORANGET :( Jag valde ändå en brun färg med lite ljusa slingor på det, men det finns inte en tillstymmelse till brunt!!??

Sen ska jag villigt erkänna att jag applicerade slingorna på helt fel sätt, jag läste inte HUR man skulle göra, så där får jag skylla mig själv!!
Försökte ta en bild på det nu när det är torrt, för att ni skulle få se katastrof-resultatet men jag fick inte till det så det syns tyvärr..

Jag har iaf ringt o bokat en tid hos frisören redan kl 09.30 på onsdag, hoppas de kan hjälpa mig nu..

Men TACK söta Linnéa för din tid o hjälp med färgningen iaf, det är JAG som är en världelös människa när det kommer till "göra om mig" försök :(


-*TRUMVIRVEL*-

2010-01-11 @ 09:18:11

Är så otroligt glad o tacksam över att ni läsare vill fortsätta läsa mina ibland smått innehållslösa inlägg!!
Har ju tyvärr inte möjligheten att se vilka ni alla är, vet att det är många fler än ni som kommenterar iaf ;) Nu har jag bestämt mig för att utse en vinnare vad gäller skrivandet av kommentarer, och nu kanske jag missar någon o det är absolut inte min mening men jag väljer iaf att endast välja 5 nomineringar
(de jag sett flest kommentarer ifrån)!!

Nu kommer de (i obetydlig ordning):

*Mormor Eva
*HO
*Vanja
*Johanna
*Linnéa'

Å VINNAREN ÄR!!!!!

*Trumvirvel igen*

Johanna!! '
Du
är nog min trognaste kommentator, tack för den tid du tar dig när du väljer att skriva i mina inlägg <3



-NYTT LIV-

2010-01-11 @ 08:18:29
Idag ska det här svallet få sig en omgång, kan ju inte bli sämre än hur det ser ut nu iaf!!


-GOD MÅNDAGMORGON-

2010-01-11 @ 07:57:00

God morgon på er!! Har ni sovit gott?? Hoppas det iaf ;)
Fråga mig nu då, fråga mig!! ;)

Lite FÖR bra tror jag, Douglas sov nämligen ända till halv 7 idag!!!!! Det är helt sjukt vad 2 timmar extra sömn, kan göra med en.. Han vaknade till o skrek vid 01 i natt och hemska jag lät han skrika till han somnade om igen.. Ni kanske tror att Hitler är mitt mellan namn??!! Men det är nämligen så att vi lärt oss här hemma att det inte är någon idé att ta upp honom ur sängen, då tror han bara att det är morgon o blir ännu svårare att söva om.. Så han skrek i ungefär en halvtimme, innan han till slut somnade om igen!!

Vilmer stackarn låg i rummet bredvid o sov som en stock, trots hans brorsas vrål.. Trodde flera gånger att han skulle väcka Vilmer men faktiskt inte..

Annars så är frukosten avklarad här hemma för båda barnen, dock inte för mig eftersom jag måste vara vaken ett par timmar innan jag kan stoppa i mig nåt annat än kaffe ;)
Pappan sover (gott hoppas jag) där uppe, det är hans tur med sovmorgon idag!! Sen står kvällsarbete på hans schema den här veckan!!

Hoppas ni mår bra och att ni får en bra måndag <3


-WTF-

2010-01-10 @ 22:13:20
Hur i helskotta kan man ha ett avbrott mitt i en spännande film????? Som om det inte räcker till o blir över med alla dessa reklampauser?? Nej nej, vi slänger in lite nyheter mitt i det spännande oxå!!
Suck..

Efter läggningen av barnen ikväll så drog jag o Sanna iväg till Maxi för att bla inhandla lite färg till mitt barr, blev lite godis o skit oxå (som alltid), men det är alltid skönt att komma ut från hemmet en sväng efter att ha vart inne en hel dag, så tack söta du för att du ville följa med mig o shoppa lite ;)

Färgningen får dock vänta tills i morn, nu vill jag nog bara fortsätta trycka in godis i munnen o mysa i soffan!!

Nu är det NEDRÄKNING till dess att Johan Falk börjar igen.. 2 minuter kvar i skrivande stund!!

Nattti natt <3

-RÅTTAN-

2010-01-10 @ 14:09:32
Tror inte det finns nån med så här tråkig hårfärg som jag har!! Jag har inte ens nåt namn på min färg?? Den liksom bara ÄR.. Jag ska ju pallra mig till frisören nån passande dag, fick presentkort av min kära mormor på ett frisörbesök när jag fyllde, så jag blir inte ens fattig på kuppen ;)
Men när man har 2 barn så är det inte så lätt att få till det med en tid som passar dessvärre..
Men hursomhelst så vill jag ha nån slags färg i barret, å det hade jag tänkt fixa på egen hand (försöka iaf), även om det inte är så bra att hålla på med "hemma produkter" så får det nog bli det ändå!! Jag vill fixa färgen innan klippningen oxå, för det tror jag de gör hos frisören oxå, färgar innan klippet alltså ;)

E det nån som vill med in till stan senare o införskaffa lite färger kanske??
Vi kan ju leka färgtanter ihop sen, och hjälpa varandra ;)

-GJORDE EN BESTÄLLNING-

2010-01-10 @ 13:17:06
Ja det får bli Tiny busungar i Dogges ramar, beställde nyss Mannerståls vykort (billigaste lösningen)!!

De har ganska snabba leveranser så jag hoppas de dimper ner i lådan, redan under tisdagen ;)

Nu är det dags att kasta den här lilla skitungen i sängen..


-PAPPAN O VILMER PÅ HAL IS-

2010-01-10 @ 12:41:13
Pappan o Vilmer drog iväg till Sala för ett tag sen, det var tydligen nån is-körning där idag!!?? Fråga mig inte HUR de skulle köra men det skulle lekas på nån is iaf, och pappan hoppas nog på att få "leka av sig" i den medföljande Cosworthen ;)

Dogge (eller Gogge som Vilmer kallar honom) och jag sitter här på vardagsrums golvet o gör absolut ingenting, han leker lite med Vilmer saker (nu får han ju det ifred) och jag sitter bara här o ser allmänt dum ut ;)
Har fortfarande nattkläderna på mig, lustigt det där, man fixar alltid iordning barnen på morgonen men en själv går omkring o ser ut som nåt katten släpat in!!??

Tror att jag ska ta tag i tvättstugehyllorna, det behöver rensas en hel del där, blir lätt en avlastningsplats där all möjlig skit hamnar tyvärr..
Ska väl underhålla den här lill grabben till läggning först bara, så får vi se om jag gör ett ryck sen ;)


Vill passa på att tacka för alla era tips om Douglas rum, men det var nog bara Therese som FAKTISKT svarade på  mina dilemman, så extra tack till dig ;)

Till Therese: Vi fick höra att det främst gällde foton sm tex bröllopsfoton, om det var ett par på barnen gjorde det inget, men jag kommer nog bara ha kvar barnfotona i hallen o så blir det Mannerstål porträtt i ramarna inne i Dogges!! Sen håller jag med dig om att bara behålla de 2 vita mattorna, hade vart bäst med röda o vita men nu när inte den röda fanns så blir dog det bästa resultatet ändå att skippa den svarta!!??
;)

Nä, nu är han mindre nöjd så det är bäst att jag bjuder honom på min uppmärksamhet en stund!!

-MY LOViNG´S bElONGiNG-

2010-01-09 @ 20:38:25
TITTA PÅ DETTA!!


Min fråga lyder som följer..
ÄR VI VERKLIGEN SÅ FATTIGA ATT DESSA KALLINGAR MED GIGANTISKA HÅL INTE KAN KASTAS?????

Häromdagen lutade pappan sig framåt o visade det tjusiga hålet (mm givetvis oxå det som trillade UT ur hålet), jag funderade inte ens, utan tog förgivet att han skulle kasta de samma kväll..

Men idag, när jag hänger tvätten (jag tittade inte så noga när jag kastade in den smutsiga, för jag såg de inte då) så dyker de plötsligt upp!!?? Han har alltså INTE kastat de, eller jo han har kastat de, men inte i soporna utan i tvättkorgen ;)
Jag har sån lust att slänga de, men jag vågar inte riktigt, de där måste nog tillhöra nån slags favoriter eftersom de prompt skulle få vara med en omgång till..??

Nu ska jag dyka ner i vinboxen igen, simma lugnt ;)

-täNk EftER iNNAN..-

2010-01-09 @ 20:25:32

..föR ViSSA SAkER äR SVåRA Att få OGjORdA


Fy, var man än vänder sig här i världen så finns det människor som väljer att leva sina liv i bitterhet o ensamhet..
Hur kan man välja bort vissa bitar ur ens liv, jag fattar inte??!! För mig är livet det absolut viktigaste som finns.. Alla prioriterar vi olika, det är bara så synd att det sårar andra människor på vägen, men jag är ingen supermänniksa (även om jag ibland skulle vilja vara det), så hur mycket jag än vill få människor att förstå o ta tillvara på det enda liv man har och allt som medföljer just det livet, så kan jag inte det..


-tjOlAhOPP-

2010-01-09 @ 18:21:32
..Tjolahej ;)

Underhålla lite barn står på mitt schema för tillfället!! Kände bara för att skriva ett par rader under tiden, datorn står liksom så bra till ;)
Båda grabbarna har under protest fått på sig sina natt outfitar, nu inväntar jag bara tiden för att kunna kasta in Dogges flarra i micron, sen är det KLARA FÄRDIGA ISÄNG MED DE BÅDA!!

Hade precis ett allvarligt snack med min äldsta gällande det här med att dela med sig av leksakerna, lillbrorsan vill kanske oxå få rota i leksaks lådorna UTAN att storebror är där PÅ EN GÅNG o sliter ifrån honom sin leksak..
Efter 3 tillsägelser har jag nu sagt till den stora att det inte blir någon bokläsning ikväll för hans del!!
Jag är hård jag ;)

Pappan är iväg ikväll o dricker öl med sin far, så jag ska roa mig kungligt med min lilla rödvinsbox ;)

Det finns så det räcker till eventuellt sällskap??!!
Om ni nu inte fattade, så var det en pik om att det skulle vara trevligt om JUST DU kikade förbi ;)

Åhh, nu e det äntligen tajm för flask värmning, så vi hörs då!!

-fOdER VAR dEt häR-

2010-01-09 @ 13:15:05
Jo, pappan håller på i skrivande stund att sätta upp de..
Dörrfodrena alltså!! Såg på fotona nu att det ser lite lustigt ut i Douglas rum, eftersom att de saknades i morse ;)

Var bara det, nu ska jag kika vad min äldsta son pysslar med, han tror nämligen att han hjälper sin pappa när han tar hammaren o gör som pappan gör!! vet inte om det är så mycket till hjälp ;)

-VädjAR till ER-

2010-01-09 @ 10:33:16

SNÄLLA SNÄLLA ni, jag behöver hjälp!!!!!


Det enda rum vi inte brytt oss om över huvudtaget i detta hus är Dogges (skulle blivit iaf) rum.. Vi försker oss på nån struktur som förhoppningsvis ska göra det försäljningsbart ändå, vi försöker få till det med små saker.. Vi vill inte lägga en massa pengar på inredning till hans rum nu, när vi ändå snart ska flytta o inreda ett annat rum!!
Köpte en stor förvaringsback till hans saker igår, blev bara en transparant tillsvidare o sen köpte vi IKEA´s billagste mattor (toamattor e de väl egentligen), för jag vill köpa en Mannerstål matta (han har ju Mannerstål gardin, kuddar o tavlor) till honom när vi flyttat men det kostar runt 3000 så det är inga pengar jag vill lägga ut nu innan..

Så nu till mitt dilemma, det står alltid helt still hemma hos mig själv, tänk vad det är lätt att komma hem till någon annan o ge tips o råd..
Så nu vill jag alltså att NI ska hjälpa MIG *pleeeeease*!!

Dilemma nr 1:



Vilken vägg ska sängen stå längs med?? (hatar att möblera längs med väggarna men nu får det bli så tyvärr)

Dilemma nr 2:



2 vita o 1 svart eller bara 2 vita?? Den röda va slut på IKEA igår :(
Allt annat i hans rum går ju i vitt, svart o rött..

Dilemma nr 3:






Problemet är alltså HELA RUMMET :(

Det enda jag är nöjd med i hans rum är just Mannerstål sakerna o hans bokstäver..


Är det någon som vill komma med tips o råd, kan tänka mig att göra vissa billigare inköp om det skulle kunna göra nån bra förändring!!??



-Ett tilläGG-

2010-01-09 @ 06:35:17
Om ni undrar varför jag skriver ihop hela blogg inlägget o inte gör nån "luft" mellan olika händelser, så är det helt enkelt för att det inte går när man mobil bloggar.. Även om jag "entrar" här när jag skriver så blir det lik forbannat inget nytt stycke när jag sen publicerar.. Bara så ni vet, om ni nu undrade alltså ;)

-VARföR kAN jAG iNtE-

2010-01-09 @ 06:27:35
Blir så less på min otekniska sida ibland *läs typ jämt*.. Jag kan blogga från mobilen men när det kommer till att lägga till bilder till det, är det helt kört.. Funkar INTE!! Hur jag än försöker!! Va upp vid kvart över 5 med den minsta men nu sover han igen.. Den stora sover oxå o pappan har åkt o jobbat, han valde att ta fredag kvällen hemma o istället köra ut lasset nu på förmiddagen.. Vet inte om han va så nöjd med sitt val eftersom den tråkiga mamman somnade efter ett glas vin på soffan igår kväll ;) Han tyckte nog jag va ganska tråkig stackarn.. Men för att skylla ifrån sig lite så måste jag säga att der faktiskt va evigheter sen jag somna på soffan senast ;) Ja, nu blir det väl en kaffe innan båda grabbarna vaknar igen.. Om nån e vaken vid den här tiden en lördag får ni gärna slå en signal, annars får ni sova så gott ;)

-äNtliGEN-

2010-01-08 @ 18:49:03
Efter att ha flängt HELA dagen i jakt på en massa prylar, så ska vi nu äntligen inta varsitt glas rött o lite godis i soffan!!
Tror det lutar åt premiären av "Let´s Dance" på burken ikväll ;)

Vad ska ni hitta på??

 

-GOD MORGON-

2010-01-08 @ 09:21:02
Morning alla glada!!
Här hemma har vi ätit frukost, badat (bara den minsta), klätt på oss en dagens och börjat planera dagen.. Ser inte ut som om det kommer bli så mycket gjort men det får tiden utvisa ;)

Pappan ska få sova tills han vaknar först, sen tar vi tag i dagen på riktigt!!

Hej så länge..

-å Så hAR Vi äVEN..-

2010-01-08 @ 09:18:39
Ja, jag hittade nyss den här krabaten som försöker sig på ett rymningsförsök ur sin badbalja!!
Kan inte lita på honom längre ;)



-MONkEY kid-

2010-01-08 @ 09:16:05
Vi var på middag hos syster häromdagen, hon fick en riktig apa över sig som följde henne var hon än gick ;) Tror han är smått förtjust i sin moster (givetvis den andre mostern oxå)!!

-lEdtRåd-

2010-01-07 @ 21:57:05
I brist på annat när jag ändå väntar på hämtning.. Bjuder på en ledtråd gällande mitt mail ;)

-NERVöS X 2-

2010-01-07 @ 21:43:36
Efter att ha läst ett mail jag fick tidigare idag, så är jag nu lite smått rastlös o nervös, skulle kunna lägga till stressad där oxå.. Känner även lite nervositet över ett mail som Robin nyss klickade iväg..
Håller tummarna för både mailet jag fick, OCH det pappan skrev!!!!!

Kanske återkommer med mera information gällande mailen senare, men just nu tror jag det är bäst om vi är nervösa i hemlighet..

Snart blir jag hämtad av Vanja, vi ska ut till henne o kika igenom en massa kläder, alltid skoj o se vad andra inte vill ha längre.. GAMMALT för henne, NYTT för mig ;)
 
Puss på er!!

-hEj hEj-

2010-01-07 @ 14:22:03
Ville bara titta in o säga hej på er!!
TACK oxå till er alla som tar sig tid att kommentera min blogg, det är det som gör det roligt att skriva ;)
Har inte hänt mycket här hemma på Eningbölevägen idag, klev upp vid 5 i morse o käkade frukost med den minsta gangstern sen la jag mig igen vid halv 7 när han var trött.. Å så var det min tur med sovmorgon idag, så jag gick inte upp förrän strax före 11 ;)

Nu har båda grabbarna sovit middag så nu tänkte vi åka ut till GIRESTa O TIGGA LITE KAFFE
*läs pappan ska hugga ved* ;)

Höres senare, ha det bra så länge!!

-bjUdER På Ett Got SkRAtt-

2010-01-06 @ 12:27:25
Funderade ett par dagar på om jag verkligen skulle skriva det här, men efter någon dags tänkande tyckte jag att ni behövde få er ett gott skratt ;)

Häromdagen skulle jag ta en dusch o barnen var inte allför pigga o glada eftersom klockan var efter middagstid, men jag kände mig smutsig o ville ta en iaf, så jag placerade Dogge i matsolen o bad Vilmer stå bredvid honom o leka med badankorna så att han skulle hålla sig sysselsatt (de var alltså inne i badrummet med mig)..
Jag börjar klä av mig o när jag tagit av mig mina underbyxor tittar Vilmer underligt på mig, pekar på min "mittregion", ler o utbrister VOVVE!!!!!
Först funderar jag på om han hade tagit med sig sin nya hund han fick i present in i badrummet, men inser rätt snart att det är just min sk behåring som han nu tror är en hund!!??
Och observera att jag faktiskt hade skött mina kvinnliga åtagande va gäller att hålla "fint" där, men det var tydligen för mycket vovve för Vilmers smak ändå!!

Tänk bara när han kommer till dagis o berättar att mamma har en vovve innanför trosorna!!??
Roligt med barn, nästan jämt ;)

-PälSMöSSE fAMiljEN-

2010-01-06 @ 10:25:41

Så här ser vi ut för tillfället (synd att pappans pälsmössa ligger kvar i lastbilen, annars hade det vart komplett..)!!


-PAPPAN SkRäMdE-

2010-01-06 @ 10:24:17
Pappan skrämde livet ur mig igårkväll!! Måste bara berätta..

Jag stod i köket o pratade i telefonen och kände hur det började lukta bränt men kunde inte lokalisera från var det luktade!!?? La det lite åt sidan eftersom lukten inte var av värsta sort.. Men efter en stund på soffan så tyckte jag det hade börjat lukta mer o frågade om inte pappan oxå kände det??

Han "sniffade" lite o höll med, jag frågade om det inte kunde komma från vinds elementet som vi har satt på full sprätt, så pappan gick upp för o kika om det var en massa damm ovanpå det som kanske hade börjat brännas o lukta!! 1 minut efter att han gått upp kommer han nerspringandes o skriker på mig (NU fick jag PANIK!!), jag hann tänka att han skulle ta med åtminstone ett av barnen så jag kunde springa upp o ta den andra..
Men när han kommer ner utan barn o slänger på sig jackan o springer ut blir jag orolig eftersom jag inte fattar ett dugg??!!
Han kommer strax in igen o säger att det brinner i askkoppen (HATAR när det inte släcks INNAN man läger i de där!!), det hade gjort det ett tag så röken hade redan tagit sig längs husväggen o upp till vindsfönstret, det var därför han såg det uppifrån vinden!!

Tur i oturen att det inte var någon brand inne, men jag hann tänka många tankar vill jag lova, under den tiden pappan sprang ner för trappen o ropade på mig!!


-kAN dEt bli kAllARE-

2010-01-06 @ 09:18:20
??
Ja de säger det, skulle väl kunna bli uppåt en -35 kallt lokalt, nu till natten som kommer..
Douglas sov i både raggsockor o mössa i natt han, men Vilmer ville bara ha sockorna ;)

Själv låg jag fullt påpälsad o frös ändå!!
Pappan sa igårkväll att det bästa sättet att värma en karl på, var att hålla i deras "påsar" om ni fattar vad jag menar.. Å jag var ju korkad som vanligt o trodde på det.. Ja ja, fick en karl som blev varm o var nöjd iaf o det kan man väl bjuda på va!!??

 

-ANROPAR VädERGUdARNA-

2010-01-05 @ 10:02:54
-" Mään HALLÅ, kan ni inte bättre, liite kallare än -17 vill vi faktiskt ha!!"

Skämt åsido, var tom tvungen att sätta raggsockor på barnen i morse, å då har vi full sprätt på både värmepump OCH golvvärme, tror inte stackarns pumpen orkar hänga med i svängarna, från -4 till -25 på ett dygn!!??
Men då blev ju iaf de nya raggsockorna invigda o Vilmer kom på att man kunde åka skridskor med de på vardagsrumsgolvet så han var nöjd ;)

Tänker på pappan som var tvungen att jobba utomhus i -25 inatt :( Hoppas han sover skönt under duntäcket nu ;)

Med dessa raggisar säger vi GOD MORGON!!


-tACk tjEjOR-

2010-01-04 @ 22:48:43
Tack tjejer för att ni kom, riktigt trevligt att ses så här spontant ;)



Blev både limpa o småfrallor bakta!!


Nu ska jag alldeles strax hoppa ner i sängen, ska bara kika klart på Paradise först (har inte sett det på år o dar, men jag råkade slå på det nu), såg precis det sjukaste jag sett i tv väg på lääääänge.. En av killarna gjorde "ni vet vad" med en tjej, för att lite senare (när den tjejen somnat) smyga in till en annan och göra samma sak med henne!!?? RIKTIGT JÄVLA VIDRIGT!!!!!
Förstå när hon ser detta nu eller när hon får reda på det, jag vet inte riktigt vad jag skulle välja att slå ihjäl den karl med, om jag var hon??!!

Ska fortsätta kika nu, spännande med catfight ;)

-i VäNtANS tidER-

2010-01-04 @ 19:15:43
Snart droppar flickorna in här hemma!!
Ska plocka fram det sista på bordet så vi har nåt att stoppa i oss när vi snackar bajja ;) Får se hur bröden smakar, det är ju synd att kalla mig för bagare som ni vet..
Fixade lite gott att trycka ner i magen efter smörgåsarna oxå, får se om det gillas??!!

Nä fixa lite nu då!!
Hejsvejs ;)

-då VAR dEt MåNdAG iGEN-

2010-01-04 @ 12:13:25
Halloj!! Börjar med at återigen säga hur otroligt lycklig jag är över att kunna dra fingrarna genom håret

*jublar i min tysthet, eftersom barnen sover*!!

Så tack söta, snälla, underbara Linnéa för hjälpen, det krävdes en hel del tålamod för att göra det du lyckades med igår ;) Kom hem efter midnatt i natt o kände mig lite små stressad att somna iom att Dogge säkerligen skull ta o börja vakna runt 04, men ICKE det.. Han sov ända till 06.05!! Då fick han lite mat o blöja innan vi lekte en stund, sen la jag honom igen vid halv 8 (passade på att lägga mig själv igen då) o han sov 2 timmar till ;)

Pappan o Vilmer gick upp strax före 8 men de väckte inte mig när Douglas vaknade igen så jag vaknade av mig själv kl halv 11 *skämdes en del då, kände mig lite slapp o dålig*..
Men nu är jag vaken o barnen sover igen, pappan sitter vid burken o jag har precis pratat med mäklaren, nu är det lite ändrade planer, huset kommer att komma ut lite tidigare än vi trott från början!! Bara hoppas att detta går vägen , ska modigt erkänna att jag har en oroande liten klump i magen, för tänk om vi inte får det sålt??!! Inte mycket att spekulera i, bara vänta o se ;)

Pappan ska jobba kväll denna vcka, så han åker väl om en timme ungefär o själv har jag ingen aning om vad jag o grabbarna ska göra?? Funderar iaf på att bjuda hem lite flickor på thé-mys ikväll så inför det borde jag baka lite bröd..
Å jag skulle ju ta tag i mitt skogsmulle utseénde ja, undrar om jag ska inviga det lovandet med en dusch kanske ;)

-SNARt äR jAG iNGEN dREAdbitCh läNGRE-

2010-01-03 @ 22:21:51
Snart snart så är "vi" *läs Linnéa* inne på dreadlock nr 3, alltså den sista!!!!! Ska bli mer än underbart att kunna massera hårbotten när det tvättas, o för att inte tala om att kunna borsta igenom HELA håret ;) Efter det blir det ett väl efterlängtat frisörbesök o kanske kanske en liten ny frisyr??!! Tål att funderas på.. Har iaf bestämt att 2010 ska innebära en uppfräshning av mitt yttre, slut på sunkmorse-stilen, grabbarna ska inte behöva känna att de släpat med en skogsmulle in på ica!! Nä, härmed lovar jag er en förbättring ;)

-fiNNS dEt fiNA PERUkER??-

2010-01-03 @ 20:37:36
HJÄÄLP!!!!! Jag har dreads å då menar jag dreads!! Allt mitt egna hår har nu blivit till 3 stora dreads kockor.. Jag som tyckte jag skötte mina förlängningar enligt boken :( Sitter just nu hos Linnéa på hennes golv, medans hon kämpar med balsam spray o kam för att försöka få ut hårstrå för hårstrå.. Själv kikar jag på rakapparater o olika peruker på nätet!! Ringde även min man nyss o frågade om han skulle ta ut skilsmässa om jag rakade mig?! Fick absolut INTE till svars som tur va o han sa även att det fanns många snygga rakade frisyrer.. Jaja,ska lägga ifrån mig mobilen nu o va lite social med frisören ;) Håll tummarna att detta går vägen!! Puss på er alla med hår :(

-bEbiSEN äR hEMMA iGEN-

2010-01-02 @ 20:49:43
Nu är vår minsting hemma hos oss igen, men nu längtar man efter den stora istället.. Konstigt det där, 5 minuter efter att man lämnat iväg barnen så vill man hämta hem de igen, men jag antar att det är det som kallas föräldrarskap ;)

Efter hämtningen respektive lämningen så for vi direkt till VÄRLDENS tråkigaste butik, IKEA!!!!! Jag fattar verkligen inte hur man kan gilla att gå där??!! Känns som om de haft samma sortiment sen de invigdes för typ 100 år sen!!
Jo visst har de nyheter, men allting hos de känns ända så mycket "IKEA", att de inte känns nya om ni fattar!!

Blev iaf 2 krukor o 4 växter, plus att jag handlade lite till Linnéa som hon passade på att beställa när jag ändå var där ;)
Sen blidde det en runda till apoteket o även en snabbis in på Biltema, där Dogge fick testa på en sittning i varukorgen som storebrorsan gjorde när han var liten ;)


(Favorit i repris..)

Å nu har vi hunnit städa ut julen oxå, känns skitbra att allt är ute!! Gillar det nästan mest innan julen, sen när jul o nyår är över får inredningen gärna återgå till det normala igen ;)

Pappan åkte precis ner till Johan för att hjälpa honom med bilen medans jag sitter o inväntar Linnéa för lite thé sällskap!!

Trevlig kväll!!
Å vet ni, DÖM INGEN innan ni tittat efter era egna fel o brister, det är lätt att bli hemmablind som man brukar kalla det ;)


-åREtS föRStA iNläGG-

2010-01-02 @ 11:09:38
2010!!!!!
Löftet för detta år blir att följa hjärnan o inte hjärtat ;)

GOTT NYTT ÅR med er!!

Men jag ska pinsamt erkänna att jag o pappan blev lite för överförfriskade o valde att fira tolvslaget i sängen istället för utomhus *skäms lite*.. Vi poppad hör musik, lagade god mat o dansade här hemma, men så slog "baksmällan" till (Champagne är inte bra i överflöd), så när skallevärken kom, bestämde vi oss för att krypa ner istället ;)
Men det var helt underbart att vakna utvilade igår ;)

När klockan var 09.30 satt vi redan i pappans lastbil på väg till Stockholm, gissa om det fanns en liten kille som var överförtjust!!??
-"Pappas STORA lastbil ohh", satt han o sa ;)
 Å när vi lämnade den staden för att åka med den fullastade bilen till Västerås, så somnade Vilmer gott i sängen bak o sen sov han i över 1,5 timme..


(Här är bilen fortfarande inte lastad, då pappan gick o låste upp alla bilar först)

Väl hemma igen, så packade vi om från lastbils-matsäck, till badkläder o handdukar o kastade oss iväg till Fyrishov o badade!! Det var minst lika uppskattat som lastbils åkningen vill jag lova!!
Vi nattade en mycket nöjd kille vid 19 igårkväll ;)



Idag ska vi hämta hem vår lilla bebis, som varit hos sin mormor i 2 nätter (och kors i taket sovit bättre än aldrig förr), och i samma veva ska vi lämna Vilmer hos sin gammelmormor, där han ska vara tills i morn o leka!! Vi ska ta tag i "metoden" på Dogge inatt igen.. Det är dags för lite påminnelser för honom när det gäller natt rutinerna o det funkar inte riktigt att göra det när Vilmer är hemma, men nu hoppas vi på att det ska funka med en liten uprepning av metoden inatt!!




RSS 2.0