-AVSlUt-

2009-11-30 @ 22:38:31
Avslutar denna måndag kväll med bilder på Stor o Liten ;)
Godnatt på er o sov gott, själv ska jag intaga sittläge framför inspelade Larry Flynt o hoppas på åtminstone nån timmes insomnande!!??
Har inte hunnit vart iväg o hämtat sov piller nämligen :(
 
Ni är mitt absoluta ALLT!! Det bästa o finaste jag någonsin gjort.. Å tillsammans med världens bästa pappa o sambo, kan det inte bli bättre..
Varför ens hoppas på högsta lotto vinsten, när jag redan är miljonär??

Nä, nu blev jag sentimental o gråtmild, så nu avslutar jag inlägget ;)

-kVällER-

2009-11-30 @ 19:10:09
Efter att Vilmer kom hem från dagis idag så for han o jag ner till Zara, Osvald o Algot för att tigga lite fika, vilket vi oxå fick ;) Det var längesen vi sågs, så det var verkligen på tiden för en kaffe o lite prat!!
*Tack för i eftermiddag hörni*

Nu sussar barnen för den här dagen, det har varit lite missnöje från bådas sida från middagstid typ, så vi bestämde att de skulle få bada tillsammans i den stora nya (lånade av syster) badbaljan här nere i duschen ;)
MYCKET uppskattat, båda skratta från det att vi satte ner de, tills dess att vi (nästan) en timme senare tog upp de ;)
Å under tiden som pappan satt bredvid de när de badade, skyndade jag mig o bäddade rent i deras sängar så de kunde få lägga sig i nybäddat!!

Finns en liten risk att detta gemensama bad kommer att få sig ett par repriser *hahaha* som sagt, ibland e det lite klurigt att få de att hålla ut till sovdags!!

Efter att de lagt sig for pappan iväg o jobbade, han valde att vara hemma med oss tills barnen hade somnat idag, så börjar han tidigare i morgon istället..

Nu har jag precis hunnit med att maila TOMTEN barnens önskelistor (på Tomtens begäran), visst är det lite lustigt hur tiderna förändras hörni??!!
Jag minns när jag var liten, då satt man (tillsammans med sina syskon) o bläddrade o bläddrade i de här leksakstidningarna som man blev bombarderad av i brevlådan, o gjorde små kryss för ALLT man ville ha ;)
Men numera har Tomten både mail o internet uppkoppling, så det är bara för föräldrarna att knappa lite på datorn och så vips har Tomten fått önskelistorna ;)

Härligt med tider som går framåt <3

-dOGGE POjkEN 6 hElA MåNAdER-

2009-11-30 @ 12:42:50
Igår blidde vår minsting hela 6 månader, tiden går fort.. men jag ska gå emot strömmen o säga att mig gör det ingenting eftersom alla åldrar har sin charm o jag kan längta tills båda våra barn blir några år, man kan göra helt andra saker med de då liksom ;)
Tänk när de själva kan önska vad vi ska hitta på för aktiviteter eller när de blir så stora så de (förhoppningsvis) blir glada över att man överraskar med nån spännande utflykt!!??
Hur som helst så slog vi ihop halvårs firandet med lite glögg-mys här hemma, väldans trevligt ;)

Tack till er alla för att ni kom o för allt gott ni bidrog med att ta med er!!

Detta är från o med i år vår nya tradition, första advent blir det glögg-mys hos oss ;)

Köpte ny adventsstake i lördags!! Men jag satte på förra årets små plåtbrickor ;)

Ehh, de var mer upptagna med lek o sånt att äta än att vara fotomodeller ;)


Morbror Björn även blivande pappa ;)



"HÄÄR KOMMER JAAG" ;)


Märker nu att jag var lite dålig med kameran, glömde fota de andra karlarna, men de gråter nog inte för det ;)

-tAkiDA it WAS!!-

2009-11-30 @ 12:30:01
Var med syster på tAkiDA i lördags, jag har fortfarande rysningar efter det.. Jag har varit på ett flertal konserter (med större artister än de), men detta var något alldeles speciellt!!
De ligger mig så varmt om hjärtat, kan inte förklara på vilket sätt för det är bara en känsla o just därför betydde den här upplevelsen massor!!

Mitt i konserten fick vi höra att just idag så skulle deras första live-dvd spelas in, så det "flög" omkring en massa filmkameror o stämningen var underbar, det var tom mera stämning o mera "röj" än på Linkin Parks spelning!!??
Då kanske det går at förstå vilket tryck det var ;)
Robban (sångaren), försvann ett tag från scenen, för att några sekunder senare befinna sig MITT BLAND PUBLIKEN o sjunga!!!!!

Shit, jag vill gå på en konsert med de igen, redan i morgon..


-litEN MORfiNbEStällNiNG-

2009-11-30 @ 12:19:14
Nu har jag suttit i soffan o sovit i en veckas tid,eftersom jag inte kan ligga ner, med risk för sönderhostade revben!! Att sitta o sova är inget att rekommendera, man sover i snitt 1 timme/dygn så man känner att man lever vill jag lova..
Men nu väntar jag på att vårdcentralen ska ringa upp så jag kan få lite hostmedicin med morfin, det brukar kunna lindra något iaf, plus att jag kanske kanske kan få ligga i sängen bredvid min karl igen, det blir lätt lite ensamt att sitta nere i soffan o vara vaken själv :(

Så, nu har jag klagat lite, jag brukar inte vara den som "känner efter", vi e ju som sagt rätt vana att inte få sova, om ni minns så var vi vakna dygnet runt i 3,5 månad.. Så att vara "lite sjuk" o få dålig sömn ett par veckor tar ingen skada av ;)

Får även lite andra sov piller under dagen, så jag har nåt innan jag kan hämta ut receptet på hostmedicinen (ska den hämtas ut på ica brukar det ju ta 1-2 dagar o jag pallar inte ta mig in till stan o uppsöka ett apotek, det gör jag bara för mina barns hälsa)!!

-fiCk SällSkAP-

2009-11-27 @ 21:43:54
Det fanns två flickor som hade läst att jag satt själv hemma med mina bullar, så de valde att komma hit o göra mig sällskap ;)
Tack för ett trevligt "ekonomi-möte" med thé o lussebullar!!

*Hahaha*



I morgon kommer det att finnas julstjärnor i mina tomma krukor, hoppas även på att hinna få upp stjärnorna i fönstren innan jag far på tAkidA..

Nu ska det kikas på inspelat IDOL!!




-ENSAM fREdAG-

2009-11-27 @ 15:05:30
Pappan åkte för en timme sen, det är alltid extra trist med just fredagkvällarna då uppskattas ju sällskap ännu mera..
Men nu är hans arbets schema som sådant, så det är bara för både honom o mig att gilla läget!!
Vilmer och jag har hunnit med att baka 50 lussekatter sen vi kom hem från Knivsta ;) Så e det nån som e sugen på fika så är ni mer än välkomna ;)

Vilmes egenhändigt, egengjorda lussekatter ;)
Fina va??!!

Nähe, om man ska klura på mera sysslesättning för att göra dagen så skoj som möjligt då..
Ha en underbar fredag där ute!!

-SNAbbiS-

2009-11-27 @ 10:04:51

Är så överjävligt glad över att vi faktiskt fick just den lägenheten vi hade som förstahandsval, satt med en klump i magen när de 2 före oss skulle välja men "vår" blidde kvar till oss!!
Mötet igår var väligt trevligt upplagt med supersmarriga mackor o gott fika, verkar bli trevliga grannar oxå ;)
Hörde att vissa redan igårkväll satt o planerade gemensam inflyttningsfest ;)
Lät skoj ;)
Mor min hade skött sig super hon oxå, det var bland de lättaste ungar hon hade vart med om o lägga tydligen, så det känns ju kanon att de skötte sig ;)

Skulle ju få dagen att gå fort igår, så att klockan skulle slå 18, tiden fördrev vi med bla detta..

Nu e det snart dags att bege sig hem till Örsa igen eftersom att pappan ska iväg o jobba o jag ska hinna laga iordningen matlåda innan dess!!

Ville bara skriva om att vi fick "VÅRAN" lägenhet ;)

Hörs senare..


-äNtliGEN tORSdAG-

2009-11-26 @ 07:46:46
Idag är det då den efterlängtade torsdagen, dagen då vi ska på möte om bostads byggnaden ;) Vi ska oxå välja vilken av de vi vill ha!!
Ska försöka få dagen att gå så fort som möjligt så klockan snart blir 18.00!!

Vill att min syster ska vakna och messa mig nu, saknade att BARA prata med henne en gång igår, det hör till ovanligheten..

Får se om jag skriver nåt mera idag, annars ses vi morn ;)

-WE´RE GOiNG ON SAtURdAY-

2009-11-25 @ 21:06:18


På lördag drar jag o minsta syster på Takida på Hovet, det var oxå en av mina 30-års presenter ;)
Å vet ni det bästa, Challan kör så jag kan ta en öl eller två, MEN VET NI VARFÖR HON SKA AGERA CHAUFFÖR??!!
Hon har en bebis i sin mage ;)

Å nu äntligen kan jag skriva ut det, har vetat det i 5 veckor tror jag, men nu hoppas vi att allt går bra o att vi får gosa nyfödd (flicka??) nästa år *hiihihihi*

NU ska jag o pappan gosa framför tv´n ;)

-REGNiG dAG-

2009-11-25 @ 20:24:49
Undrar jag, hur många soldagar det egentligen varit den senaste månaden??!!
Känns typ som om solen lyst högst en halvtimme under hela november.. Men det betyder ju att man kan tända destu flera ljus på insidan, om vi nu ska leta fördelar ;)

Har skrivit o berättat att Dogge skrikit (KOLIK liknande skrik) i nästan 2 veckors tid nu, dock bara på dagtid som tur är.. Men igår fick jag nog o ringde bvc, så de ringde tillbaka idag och jag fick en tid nästan direkt, jag var lite inne på att han kanske skulle behöva sprutas med lavemang eftersom det är nåt knas med magen hans!!?? HOn bad mig iaf ta med en bajs blöja, så ner åkte jag, Dogge o en nerskiten blöja ;)
Däär behövde hon inte ens titta, hon kände på lukten att det var inflammations bajs från tänderna (å jag som gått o inbillat mig att vid förkylning o tand utväxt är det diarre de får.., hade FEL), å på små barn så ligger allt immunförsvar i magen, viklet resulterar i att denna inflammation drabbar hans små tarmar, som han redan har trubbel med stackarn.. Så nu kör vi Ipren OCH Alvedon som kombination så får vi se om det blir bättre, ska även handla hem katrinplommonpuré o Lactulose för att motverka hans förstoppningar!!

Väl hemma igen efter Bvc möttes jag av en mycket glad syn, nämligen Kattis CX90 ;) Hon o Vanessa hade kommit på finbesök!! Väldigt trevligt, vi har inte setts på nästan 6 veckor, så det var myys ;)

När de for hem, hamnade jag o barnen i soffan, Vilmer på ena armen o Douglas fick ligga på mage framaför mig medans jag guppade hans lilla rumpa mot det onda..
Sen somnade båda grabbarna halv 7 idag, de var nog ganska trötta båda två ;)

Pappan slutade tidigt nu ikväll, han kom hem för en stund sen men han o Tommy meckar med Tommy o Vanjas bil ute i garaget, får se när han behagar komma in o mysa med mamman ;)
I morgon blir det att jobba dag för honom iom att vi ska på informationsmötet om vår nya bostad i morn kväll, vi åker först o lämnar båda barnen hos mamma så får hon lägga de, sen kommer vi dit när mötet är klart o sover kvar där vi oxå, så slipper vi väcka upp de o åka ända hem hit..
TACK mamma, Du är BÄST, vi älskar DIG!!

-SkAPliGt NöjdA..-

2009-11-25 @ 19:57:53
 Men man SKA INTE ropa hej förrän man e över ån..
Idag kom en mäklare hit fån Mäklarhuset för att göra en värdering av huset, samt för att presentera de som mäklarbolag då vi inte hade bestämt ännu vilka vi skulle välja!! Gick galant, över förväntan med värderingen ;)
Å jag måste erkänna att jag fattade tycke för de redan under vårt samtal igår, men efter att hon gjort värderingen o vi suttit o pratat en stund (vilket oxå betydde att jag drog på smilbanden o prutade på arvodet..), så tittade jag o Robin på varandra o tackade ja till att ha de som mäklare!!
Så nu är det underskrivet o klart!!
Vi ska höras efter jul för o se om den ska läggas ut i mars eller i april??!! Beronde på hur januari ser ut, då kunde hon lättare tipsa om vilken utav de månaderna som skulle vara bäst ;)

Men som sagt, BARA för att värderingen gick bra så betyder ju inte det att försäljningen går lika bra, återstår att se..
Man ska ha tur oxå, o tur har ju inte direkt varit vår bäste vän den senaste tiden!!

-2 bildER fRåN iGåR-

2009-11-25 @ 19:43:20


Kärleksparet gosar under täcket ;)

Dogge försäker få David till att sniffa på hans fötter ;)

Söta ungar!!


-häRliG tiSdAG-

2009-11-24 @ 21:42:45
I morse gick jag upp med barnen å lät pappan ligga kvar med lång sovmorgon, då han jobbade ända till 03 inatt..
Tänkte att jag skulle sänka ljudnivån på barnen för hans skull genom att åka väg en sväng och lägligt nog så messade Vanja o bjöd på frukost, så det blidde påklädning på barnen o sen begav vi oss ut till trevligt frukost fika i Giresta ;)
*Tackar för det*
Blev inte allför långrandiga där hemma, då båda barnen började visa sina trötta sidor tyvärr.. Hem o kastade de båda i säng för o hinna andas ut lite ;)

På eftermiddagen hade jag o Sanna en inbokad date, så jag hämtade upp de på dagis när det var dags att hämta Saga, sen for vi hem hit o fikade o lekte ;) Det märktes (mellan hans hårda tag) att han saknat lekande med andra barn för han spelade över en hel del!! Hur som helst så var det skittrevligt att ha de här hemma, och de var gulliga o stannade ända tills det var nattetid för Vilmer, så han somnade riktigt gott när han hade vinkat hejdå ;)
*Tack söta ni, för en kanon eftermiddag*

Ja och 2 minuter efter att jag lagt Vilmer var det dags för den minsta att slå igen sina blå, han somnade tom med flarran i munnen idag *hahaha*, har aldrig hänt förut men med tanke på att han vägrar sova på dagarna så fattar jag att han e helt slut när klockan är halv 7!! Hoppas de väljer att sova hela natten nu, för det finns inget bättre än när de båda vaknar helt utvilade, utan att behöva ha blivt störda av något på natten..

Nu sitter jag o väntar på en uppdatering av Sannas blogg, så jag kan sno några bilder från dagen ;)
Under tiden får jag underhålla mig med att titta lite tv!!

Ha en trevlig kväll o natt <3


-NåN bAGARE SkA jAG-

2009-11-23 @ 22:10:48
Nån bagare ska jag då INTE bli iaf!!
Tidigare idag så fick jag ytterligare ett ryck gällande julgodis, så jag gav mig på att baka Moccatryffel kulor (för enligt receptet så lät det HUR ENKELT SOM HELST!!), jag TOTAL misslyckades..
Så nu bedjar jag till er där ute, kan ni snälla snälla tala om för mig att jag inte ska ge mig på bakning någe mera??!!
Jag vill inte slösa mer ingredienser på att försöka mig på fler bakverk!!

Säg till mig nu!!

Ps: Vad får mig att tro, att Vanja e den första som kommer att kommentera detta inlägg??
*hahaha*

-jäVlA SkitblOGG!!-

2009-11-23 @ 22:05:59
Nu börjar jag typ böla, har suttit ett bra tag o skrivit ett långt jävla inlägg och vad händer?????
Jag loggas helt plötsligt ut från hela blogg.se!!!!!
Ja, å eftersom det varken hann publiceras eller sparas så e det nu helt veck.. Blir så trött!!

Nu skiter jag i att ens försöka minnas hela texten jag knåpade ihop, ni får nöja er med 2 pics på mina sjuka/missnöjda barn istället..
I det förra inlägget, SOM FÖRSVANN skrev jag just om att det inte är så vidare muntert att ha ett vattkoppsbarn samtididigt som den andre är inne i någon av alla typ 100 perioder de går igenom under sitt första levnadsår.. Vet inte vad det är med honom, men han vägrar sova o är bara skrikig, kanske är tänder, kanske är förkylning?? Jag kan ju inte fråga direkt ;)

Jag har sprungit som en sköterska här hemma med alla möjliga preparat, Tavegyl, Alvedon o Mollipect, så nu hoppas vi på sömn hela natten ;)



Första bilden visar hur man får ett missnöjt barn någorlunda mera tyst under tiden man lagar mat ;)
Å bilden längst ner visar en prickig Vilmer på hans vattkoppsdag nr 2, det kom flera efter det!!

-PRESENt-

2009-11-22 @ 21:34:35
Inredare och hantverkare på köpet!!

"Du som köper en BoKlok lägenhet blir inbjuden till en heminredningskväll på IKEA där våra proffs tipsar om hur du kan möblera lägenheten så det passar just din familj. Du får också en presentcheck värd 3 000 kronor att handla på IKEA för.

Inte nog med det, när du har handlat och handlat och burit och burit får du tillgång till en hantverkare i två timmar! Så kan han montera, skruva ihop och hänga upp medan du vilar händerna och njuter av allt nytt. Borr, borr! Skruv, skruv"!!

;)


-VåR NYA bOStAd-

2009-11-22 @ 21:24:00
..(Kan inte hålla mig ifrån att berätta längre)

Vinden har som sagt vänt, turen har hamnat på vår sida o vi kunde inte vara gladare än vad vi varit sen 13.05 igår!!

För att göra denna bostads-historia något kortare, så punktar jag här ner lite information..

*För att göra en sk bokningsnmälan av en "Bo Klokt" bostad i nya Alsike, var man alltså tvungen att infinna sig på IKEA igår mellan kl 10 o 13, sen gjordes dragningen kl 13.05!!

* I dragningen drogs 45 stycken lotter med olika namn (ett med vårt namn), det ska bara byggas totalt 22 bostäder, dvs resterande över plats 23, kommer att stå som "reserver" ifall att någon skulle hoppa av försäljningen..

* MEN till saken hör, lyssna nu.. VI FICK PLATS NR 3 I LOTTDRAGNINGEN *studsar av lycka*, vilket oxå betyder att vi då är garanterade en 4:a på markplan (det kommer bara att byggas 4 st 4:or på markplan) !!

Husen kommer att byggas i min favoritstil, nämligen FUNKIS!!

På torsdag väntas första informatonsmötet för oss som blev utvalda, och kort därefter kommer vi att lägga den första handpenningen ;)
Tänk att det till slut blidde vår tur!!!!!



-GRAbbARNA GRUS-

2009-11-22 @ 11:28:08
..eller Vilmer och Douglas, som de oxå heter, har rejsat i utvecklingen under bara den sista veckan!!??
Dogge la jag vid spisen i köket häromdagen och sen gick jag o Vilmer upp på övervåningen för att leta reda på mina röda julgardiner, när vi kommer ner så har han tagit sig ut från köket, in i vardagsrummet o ända bort till matbordet ;) Ni som vet hur det ser ut här hemma vet att det är en väldigt bra bit bort!!
Nu lämnar man honom inte ensam, han tar sig runt verallt nu, hittar tom kablarna längs väggarna, så nu blir det till att hålla ett öga även på honom ;)

Å Vilmer då, han ligger ju en bra bit före i sin utveckling enligt den senste kollen vid 18 månader och jag blir förvånad över hans intellekt varje dag!! Synd att han inte kan föra sin talan bara, men det kommer väl.. Han pratar iaf 2 ordsmeningar nu!!
Å han är värre pedant än någon annan jag känner ;) När han har borstat sina tänder färdigt, är det högst viktigt att både tandborsten o tandkrämstuben ställs i hans tandborstmugg, muggen ska sen ställas precis på samma ställe o vickar den så gör han om hela proceduren tills det går vägen.. Sen kliver han ner från sin pall o ställer tillbaka den intill väggen precis som den ska stå, tittar sig omkring för att försäkra att allt är i sin ordning inne på toaletten, innan han slutligen släcker lampan, går ut o stänger dörren..

De är goa mina "välmående" barn!!

-MYSSöNdAG-

2009-11-22 @ 11:01:00
Hann med att göra båda sorterna julgodis igår, blev lyckat faktiskt!!
Idag ska vi iväg på fika i Knivsta en sväng, så bullbaket får lugnt vänta tills jag kommer hem igen ;)

I morse var det jag som gick upp med barnen kl 7 o pappan fick ligga kvar, skönt när man kan turas lite.. Tyvärr fick han inte ligga längre än till strax före 9 för mitt röksug tog över o bestämde att jag var tvungen att åka in till stan o inhandla nya "pinnar", här i hålan öppnar inte ica förrän kl 11 på söndagarna!!??
Känns som om vi lever på 1600-talet eller nåt, nästan alla andra byar o städer har följt med i utvecklingen och ändrat sina öppetider, men inte Örsundsbro, de tycker det va bättre förr de ;)

Men micran tog mig iaf tur o retur till Maxi, så nu kan vi röka här hemma igen!!



-löRdAGSliStA-

2009-11-21 @ 14:28:40

LÖRDAG

Frukost: 3 godisar ur godisskålen :(
Dagens Outfit: Svarta mjukisbyxor och en vit top, samt en SVEA mössa istället för bagaremössa ;)
Humör: Glad, sjukt kär, full av energi!!
Gjort: Påbörjat julbaket, utfodrat mina barn, försökt únderhålla barn osv..
Planer: Fortsätta baket, laga middag, mysa i soffan!!
Lunch: 1 fikonboll :(
Läser: Bloggar och fb..
Bästa: Att Vilmers prickar inte verkar bli flera och att det är helg!!
Middag: Potatisbullar, bacon o lingonsylt (haha, va "lyxigt" lördagskäk det blev, får jämna ut det med vin istället)
Barn: Dogge vägrar sova mer än kvartar idag o Vilmer är fortfarande hängig..
Väder: Har varit sol ända fram tills för en stund sen, nu är det mörkt igen (rätt skönt för då syns inte skiten på mina fönster)

TV-program: Har inte kollat upp vad som går på burken ikväll??!!
Tänkvärda: Att frustrationen över att inte nå fram till folk är värre än ilska över folk!!
Kom-i-håg: Att värdera o bry sig om människor som ger en postitiv energi ;)

(Lånad lista från en annan blogg jag ramlade in på)

-RECEPt jUlGOdiS-

2009-11-21 @ 11:57:51
Fikonbollar!!

Hacka 2 dl skållad sötmandel o 3 torkade fikon fint
Krossa 4 digestivekex
Smält 200 g mörk blockchoklad
Rör ihop allt o häll i små formar (jag valde knäckformar, då jag personligen vill ha mindre varianter


Rocky Road!!

12 kakor (bllir flera om man breder ut det tunnare)

600 600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 2 påsar dumlekola
2 2 nävar mini marshmallows
3 3 dl salta jordnötter
1 1 dl skalade pistagenötter

Gör så här

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.




-föRStA klARt, SNARt REdO föR NäStA-

2009-11-21 @ 11:54:38
Nu är fikonbollarna klara o står i sina små formar i kylskåpet!! Nu känner jag att jag vill göra mera när jag ändå är i farten, bara det att jag måste vänta på flera ingredienser som anländer när pappan kommer tillbaka från IKEA ;)
Då blir det till att göra det Johanna tipsade om, "Leilas Rocky Road"!!


-jUlGOdiS OCh ikEA-bOStAd-

2009-11-21 @ 09:39:02

Nu har vi vaknat här hemma..
Jag ringde Bvc igår o bad om att få Tavegyl till Vilmer, tack o lov så skrev de ut det så vi kunde åka in till stan o hämta det!! Det hjälpte nog till en del eftersom han kunde sova lite i natt ;)

Nu ska vi alldelles strax börja med lite julgodis-bak tänkte jag!!
Tar det idag o bullarna i morgon, eftersom jag helt tappat minnet o därför glömde köpa jäst igår..

Förresten JOhanna så sökte jag på "ditt Leila recept" nyss o det lät ju skitgott ;)
Kanske måste inhandla saker o testa även de kakorna??!!

Tack för tipset!!

Pappan ska in o försöka boka en bostad till oss, vi har gjort en intresseanmälan på detta nybygge men man måste även infinna sig i Uppsala på IKEA idag för att eventuellt kunna få köpa ett boende av dem ;)
Så nu håller vi tummarna för att vi blir dragna bland de första i lottdragningen!!


-idAG bliRE MAXi-

2009-11-20 @ 12:40:17
Har precis skrivit veckomatsedeln o handlingslistan klar!! Blir till att åka in till Maxi o handla när pappan kommer hem, kan ju inte ta med mig "vattkopporna" dit ;)
Appropå kopporna så hade Vilmer det riktigt kämpigt igårkväll o inatt stackarn, han var vaken nästan hela natten :(
Han skrek o grät om vartannat.. Han försökte dra bort kopporna han har på händerna, genom att gnugga de mot en kudde :(
Å han pekade på sina händer o visade upp dem, samtidigt som han ville kika i mina händer om jag oxå hade några där :(

Fy, jag skulle vilja kunna ta barnens smärta när de har ont, samtidigt som jag är jätteglad att få det överstökat, för vattkoppor "ska" de ju ha!!

Hittills idag har jag o Vilmer hunnit bytt gardiner i köket från vita till röda, bytt ut ljushållarna i köket från vita till röda, samt bytt ut de grön/svarta Marimekko tabletterna till de röda Marimekko ;)
Bara lite juliga blomster till de tomma kökskrukorna kvar nu, sen blir det pyntat med adventsaker under nästa helg ;)
I helgen tänkte jag baka lite saffransbullar o nåt annat julgodis, så vi har lite att bjuda på nästa helg på
glögg-kvällen ;)

Vilmer har sovit i över 2 timmar nu men den mindre varianten totalvägrar förstå sin egen trötthet där uppe, så han protesterar i form av gallskrik just nu, så jag har väl att vänta att han inom kort väcker sin brorsa..



-SNARt E dEt 1:a AdVENt-

2009-11-19 @ 19:36:51
Tiden går så fort så man hinner ju nästan inte med!!??
Nästa helg är det dags att adventspynta liksom, ska visserligen bli supermys men det har redan gått ett helt år sen sist!!
Jag är väl inte så jättemycket för små röda porslinstomtar direkt, men får jag välja mitt eget pynt så älskar jag att göra julfint ;)
Tror iaf att mina favoriter är giganstiska pappstjärnor i fönstren ;)

Har inte hunnit med nån glögg än (det brukar jag vara rätt duktig på att smygstarta med), och när jag klarat mig så här länge kan jag lika gärna hålla mig tills nästa söndag!!
Tänkte bjuda in familjen på lite glöggmingel då ;)

Så här såg vår inbjudan ut!!


-NYVAkNA-

2009-11-19 @ 08:22:09
Helt otroligt skönt!!
Vilmer vaknade av klåda runt halv 5 i natt, så då fick han komma in o lägga sig mellan oss och somna om.. Kort därefter vakna Dogge till, han fick speldosan påsatt o somna om även han!!
Å sen vaknade båda barnen i kör 7.30 ;)

Nu har vi precis avlutat frukosten o "Pippi" är påsatt till Vilmer, men jag fattar inte.. Ha tjatar o tjatar om att Pippi ska sättas på, men tror ni han sitter o tittar??!! Nope!!
Han har väl iofs sett den minst 50 gånger nu, utan att överdriva så jag förstår om han vill se nån ny Pippi film!!
Men jag har fått tvärförbud av någon att köpa nån ny sådan innan han födelsedag, så det är bäst att låta bli ;)

Ska kika om jag ska köpa hem "Karlson på taket" istället kanske?? Han vägrar ju titta på tecknat, det verkar bara vara Astrid Lindgren som funkar (men inte mig emot, då jag hellre tittar på det tilsammans med honom än tecknat)..

Nu ska vi se till att få den här dagen att flyta på så bra som möjligt då ;)

Hej svejs!!

-litE kAkOR-

2009-11-19 @ 08:22:00
Igårkväll fick jag ett ryck (händer ju inte alltför ofta när det kommer till bakning), jag fick för mig att göra Maryland Cookies ;)

De är superlätta att göra o riktigt goda för o vara kakor, som jag annars inte är så överförtjust i, jag är mer utav en bull tjej ;)

Maryland cookies

200g margarin  
2 ägg
2 dl socker
2 dl farinsocker
(blanda ihop)

½ msk salt
1 msk bakpulver (med lite råge)
2 msk vaniljsocker
5 dl mjöl

Hacka ljus blockchoklad (ca 350g) i små bitar och lägg i smeten.

Rulla till lagom stora bollar, typ chokladbolls storlek, tänk att det ska rymmas 12 stycken bollar på en stor plåt, då de flyter ut en del!!
Grädda 8-10 min i 200*C

-GåStOl SökES!!-

2009-11-18 @ 11:08:12
Finns det någon som möjligen har en gåstol ståendes hemma, som ni kanske vill sälja till en begagnad penning??
Det är Dogge som undrar ;)

-tRöttiS-

2009-11-18 @ 10:37:03

Glömde skriva att det fanns en liten kille som inte diggade smyckes tittandet igår, han drog ner mössan o sa GODNATT!!


-tROR jU På ödEt-

2009-11-18 @ 10:04:10
Jag tror ju på att det mesta i livet har en mening (har alltid gjort det), å efter gårdagen inne i stan tror o hoppas jag ännu mera på det!!
Vet inte hur jag ska skriva inlägget för att inte göra det så invecklat o svår läst men jag gör ett försök ;)

När jag senast var på Silver & Sånt (S & S) för typ 8 år sen så jobbade min gamla restaurang chef där, hon hade bytt inrikting helt från att ha ägt en restaurang tillsammans med sin kille till att nu sälja smycken!! Hon har alltid imponerat på mig, har ingen speciell utbildning (är "bara" typ 7 år äldre än jag), men trots det ägde hon en restaunrang när hon var 25 år, plus att hon var som en extra mamma till mig under min "upprors-tid" ( då jag började jobba hos dem på Fellini)..

Hur som helst så slog tanken mig när jag skulle in o titta på smyckena att jag hoppades på att kanske träffa henne där men hon sågs tyvärr inte till :(
Å när vi sen inser att vi inte kan byta Linnéas tungpiercing pga att de inte öppnar förrän kl 12 o vid det här laget var kl inte ens 11.. Vi drog till Donken för att fylla magarna på våra små plus att min behövde påfyllning den mé ;)
Kliver in på Mc Donalds o det första jag ser är KILLEN som var min chef från restaurangen, alltså tjejens kille eftersom de var ett par (o det visade sig att de fortfarande är tillsammans), det e helt sjukt får jag ur mig o berättade för honom, att jag nyss trott att jag skulle springa på hans tjej på S & S!! Å det e helt sjukt från min sida oxå säger han för vi pratade om DIG typ igår ;)
Okej svarade jag, vad sa ni då??
Då skrattade han o sa att de hade tittat på Paradise Hotel o helt plötsligt då kommit o tänka på mig o vad jag pysslar med nu för tiden ;) Observera nu att det var ungefär 8 år sen jag såg Liv (tjejen alltså) o kanske 5 år sen jag träffade Håkan (killen) sist, anledningen till att jag stött på honom senare är för att han hunnit med att äga ett par till restauranger efter Fellini, typ Flustret bl.a!!
Å jag var ute en hel del under min "singeltid" *hahaha*!!

Han frågade vad jag gör o bor o allt, jag svarade med att jag längtar tillbaka till o jobba men att jag inte vill tillbaka till Enköpings kommun, vad vi därimot behöver göra innan nytt jobbsökande är att hitta nytt boende.. Jag sa att jag vill inget hellre än att jobba på Arlanda men det skulle bli ganska dyrt att pendla dit varje dag, men jag vill DIT iaf så fort vårt hus/lägenhet dyker upp!!

Vet ni vad han säger då?????!!!!!
Men hallå, då MÅSTE du ta Livans nr, hon har nämligen gått o blivit chef för hela Taxfreen på Arlanda, alla Taxfree butiker alltså!!
Lova att du ringer henne nu säger han!!
Å jag LOVAR att jag kommer gör det ;)

Allt hade kanke en mening ändå igår, hittade ingen ring o Linnéa fick tyvärr inte sin piercing utbytt, men jag kanske hittade en väg till framgång!!
;)

Lever på det mötet än idag!!
Nu ska jag lägga Vilmer en sväng, så vi kommer iväg sen ;)

-MERA PRiCkAR-

2009-11-18 @ 09:40:45
!!
Japp, i morse var det åtminstone 22 vätskefyllda blåsor (det var vad Vilmer stod still o lät mig räkna till iaf ;))
När jag tog av han blöjan så började han "gräva" o peka i baken så jag tittade efter vad han ville visa, å stackarn har ett antal vätskefyllda MELLAN skinkorna o en massa runt o på snoppen :(
Ansiktet har några stycken, liksom rygg o mage, så tiden får utvisa om det är hans nedre regioner som blir de mest utsatta!!??

Efter att båda barnen sovit idag så ska vi bege oss ut på en smitto-tour till Rasmus i Knivsta, syster vill gärna att han får innan hon börjar jobba i januari (trist att börja jobet med att vara hemma i 2 veckor med ett prickit barn, plus att Rasmus slipper va borta från dagis direkt när han börjar)!!
Hoppas han får sig en släng att kopporna då ;)
 PRICKSJUKAN!!

-PRiCkiG StUGA-

2009-11-18 @ 09:34:41
Skrev ju att jag skulle in til stan o shoppa en ring igår, jag hann lämna Vilmer på dagis, möta upp Linnéa, packa in Dogge med tillbehör i bilen SEN ringer min mobil o det står dagis på skärmen!!
"-Nu har DIN SON oxå fått prickar", sa rösten på andra sidan luren ;)
Med det menade hon att precis hela dagiset nu haft vattkoppor, de enda som inte fått än har varit Vilmer o Ozzy, men nu har som sagt även Vilmer fått pricksjukan..
Som tur var slutade pappan supertidigt igår, så han var på väg hem när dagis just ringt, vilket betydde att jag o Linnéa kunde åka in till stan en sväng ändå o pappan kunde hämta Vilmer!!

S & S var en stor besvikelse igår, de hade utförsäljning av typ alla ringar o de som fanns kvar passade typ inte ens mitt lillfinger o jag var ute efter en ring till mitt pekfinger = size BIG!!
Kikade lite på herrsidan istället (eftersom jag dessutom e lite mer för "klumpiga" herrsmycken), fanns inget där heller så hem kom jag istället med ett par örhängen :(
Men jag har fortfarande pengar kvar att handla för så vi får se när jag orkar palla mig in igen??!!


-SilVER & SåNt-

2009-11-17 @ 07:48:20
Jag älskar silver smycken mer än någon annan metall!! Därför ska jag idag åka in till Silver & Sånt inne i stan o införskaffa mig en ny ring tänkte jag ;) Fick presentkort där när jag fyllde..

Hade en riktig favorit ring, ÄNDA TILLS DESS att vi målade om huset förra året o jag måste ha tappat den eller nåt, för vips så var den bara heelt väck??!!
Efter det har jag inte hittat någon ny som jag gillat, så idag hoppas jag verkligen att S & S håller måttet o har en Sussa-ring ;)

Dock blev jag en aning fattig igår när jag storshoppade kläder till båda grabbarna, så tyvärr blir det inte så mycket mera än smyckesinköp idag men jag ska in till stan nästa vecka istället o fylla upp min egna garderob, jag får helt enket hålla mig till tåls tills dess ;)

Nu ska Vilmer (OCH Dogge för den delen) få på sig lite nya kläder, det är väl ungefär den enda gången det faktist är lätt att klä på honom, när han ser att det är något nytt o han kan spegla sig ;)
Undrar vem han fått det av jag??!!


-VAd tYCkER Ni??-

2009-11-17 @ 07:37:29

TISDAGSFRÅGA!!

Vilken
väljer ni, Aladdin asken eller Paradis asken??

Och OM ni skulle få välja bort en pralle pralin ur Aladdin asken, vilken skulle det bli??

* Höstnougat   
  
* Nöttryffel   
 
* Likörtryffel   
 
* Ägglikör   
  
* Cocoskola   
 
* Pärlnougat   
 
* Mjuktoffee   
 
* Trofénougat   
  
* Romrussin   
  
* Körsbär i likör   
  
* Trillingnöt   
 
* Apelsintryffel   
 
* Gräddnougat


Skriv gärna ER favorit oxå ;)


-Ni GöR OSS hElA-

2009-11-16 @ 21:07:32
 

-MåNdAG-

2009-11-16 @ 20:31:48

Va ju inget alls på burken så jag hamnade här igen ;)
Glömde uppdatera dagen ju.. Har umgåtts med Linnéa nästan hela dagen idag, till en början var det bara jag o Dogge men kl 14 hämtade jag även dit min äldsta skatt!!
Vanja kikade över även hon mitt på dagen och med sig hade hon smarrig lunch til oss alla *supertack* å middagen bjussade Linnéa på, *supertack även för det*!!

Linnéa var flitig o knäppte några kort, så jag "lånade" en bild från hennes blogg ;)


Kilar in till soffan igen o gör ett nytt zapp-försök!!


-tASkiG SkäRPA-

2009-11-16 @ 20:00:48
Riktigt dålig kvalitet, jag har verkligen inte "läst på" bruksanvisningen på min nya phone *skäms på mig*, för det är över det dubbla i pixel på denna mobil jämfört med min förra??!!
Måste ta mig i kragen o fixa alla inställningar.. nån annan dag.. eller nåt..
   

Å jag längtar tillbaka till frukosten :(

...
Blir lite ledsen när jag kikar mig i spegeln o ser min "kula", undrar när den ska försvinna den här gången?? Mycket konstigt eftersom den försvann nästan direkt med Vilmer o Douglas, men den här gången som inte ens gick till v 14.. ??
Hade inte brytt mig ett dugg (helt ärligt) om jag nu hade fött barn nr 3, men att ha kvar den efter ett avbrytande är faktiskt inte någe skoj alls..

Nu ska jag kasta mig i soffan o se om det går nåt bra, hoppas på att få sällskap av min karl ;)
Han jobbar dag denna veckan så jag får njuta av hans sällskap hela veckans kvällar *JIHOO*


-UNdERbARt E ORdEt-

2009-11-16 @ 10:57:59
Tack tack älsking, syster och Sonny för en riktigt trevlig lördagskväll o söndagseftermiddag!!
Kvällen börjades med incheckning på hotellet o kort därefter korkade vi upp en champagneflaska ;) Vi firade ju Sofie´s o Sonny´s förlovningsdag på samma gång!!

Sen blidde det ganska raska steg mot restaurangen vi bokat bord på o där blev vi kvar i nästan 3 timmar, vilket medförde stress även till bion ;)
Men nu har vi sett nr 2 av Milleniumserien iaf, "Flickan som lekte med elden" å den var väl något sämre än den första om ni frågar mig!!??

Hmm, ja ses i dimman skrev jag ju sen, men vi tyckte det var roligare att leka pensionärer, så vi drog tillbaka till hotellet redan vid halv 12 ;)
Placerade oss i hotellpuben istället men vi stannde inte kvar där heller så länge, utan hamnade i vårt rum ganska snart ;)
Hur som helst så var den här kvällen o natten riktigt välbehövlig o helt underbar!! Å för att inte tala om lyxig frulle-buffé ;)

Kastar in inlägget utan bilder nu men de kommer senare ;)


-jAG SER dEt bRiNNER-

2009-11-13 @ 12:03:41

Nu har jag precis packat Vilmers ryggsäck med matsäck, vi ska bege oss ut till Giresta o elda upp lite sopor vi har kvar i garaget!!
Å istället för o laga iordning lunch till Vilmer innan det, så får han idag äta lunchen ute som en matsäck ;) Han älskar ju sin lilla ryggsäck så det lär bli poppis ;)

Nu e det dags att klä på barnen o sen fara!!


-NU E VECkAN SlUt-

2009-11-13 @ 10:23:33
Idag e det fredag hela långa dagen!! Å vi ska till Knivsta senare o fira Björn som blev 29 i onsdags, blir bjudning av smörgåstårta *längtar redan*..
Fram tills dess får vi se vad dagen erbjuder??!! Jag la precis den minsta att sova lite, medan modell större duschar (motvilligt hör jag) med pappan ;)

Fick mig iaf en härlig sovmorgon i morse, då pappan gick upp med båda grabbarna.. Sov inte överdrivet bra, hade världens värk i magen o i ryggen men pallade inte att gå ner o hämta flera piller!!
Nu har jag fyllt på medicineringen i kroppen så nu känns det lite bättre igen ;)

I morgon ska jag, Robin, Sofie o Sonny in till stan o käka middag och gå på bio, jag fick det i 30 årspresent av några vänner ;) Å inte nog med det, fick veta igår att Robin o Sonny har överraskat mig o syster med hotellövernattning oxå, så när bion är slut kan det tänkas bli en öl eller två (eftersom vi inte har nåt tåg att passa), innan vi senare intar sovläge på hotell!!
Längtar nog ändå mest efter hotell frukosten, finns det nåt bättre??

Barnen ska sova i Knivsta ;)


Glöm inte fredagsmyyyyyset ikväll hörni ;)

-dAGEN GiCk bRA-

2009-11-13 @ 10:17:58

Nu är det gjort!!
Känns skönt att gårdagen är över, jag sov knappt någonting natten till igår, låg o vred o vände på mig men somnade väl till slut runt 03..
Sen var det bara kliva upp 05.45 o ta tabletterna som skulle tas innan jag skulle läggas in, det var rätt jobbigt men kändes helt rätt ändå när jag gjort det..

Efter det kom Linnéa hit o skjusade mig så vi skulle slippa klä på o ta med barnen i bilen
*tack så mycket för det*!! Var ganska tunga steg från bilen till inskrivningen oxå, hade svårt att säga i ord VAD jag skulle göra, när jag anmälde mig på sjukhuset, det kändes så definitivt då liksom!!
Jag grät oxå när sköterskan kom in o pratade med mig, men som tur var har de börjat med att man ligger själv inne på rummet innan ingreppet, det är inte förrän efteråt som man är flera patienter..
Sen låg jag där från 07.15 till 09, då de kom o hämtade mig o min säng (kändes som en evighet fastän de sa att jag var den första patienten att tas in)!!
När de körde in mig i "operationssalen" så kom nästa o kanske den jobbigaste känsan..
Jag fick flaschbacks från när jag låg i en sån sal senast , det var ju när jag skulle snittas med Vilmer (visserligen var "Vilmersalen" betydligt mer avancerad o större men den påminde), bara det att denna gången skulle jag sövas o dessutom åka ut från det rummet UTAN en liten bebis :(


Narkosen tog iofs direkt så 2 sekunder efter att jag fått sprutan så sov jag, hann inte ens höra klart vad narkosläkaren sa för nåt..
Sen vaknade jag upp på uppvaket o fick ganska fort komma tillbaka in på rummet där jag oxå fick lite efterlängtat fika, jag var ju vrålhungrig efter att varit fastande ett tag!!

Tittade på min mobil o ser bland de finaste sms jag nånsin fått tror jag, de var från Robin.. Ska jag var helt ärlig så mådde han nog sämre än jag gjorde igår, allting gick upp för honom när jag åkte in, det hade nog inte känts så verkligt innan för honom.. Medans det för mig bara kändes skönt att slippa vänta mera, att dagen nu var kommen o att jag inte skulle behöva fundera o känna graviditeten längre..

Ingen av oss har nog uppskattat  våra barn mycket som vi gjorde igår, och det var nästan som om Vilmer hade ett sjätte sinne o förstod nånting, han ville hålla oss båda i händerna o bara vara nära..
Jag älskar våra barn så det gör riktigt ont i hjärtat..
Som Robin sa när vi la oss igår, tänk att aldrig få barn o aldrig få uppleva den här kärleken man har till sitt/sina barn!!?? Han har så rätt..

Vi är rika!!

De här fina blommorna satt på vår dörr igår, ett blommogram från Tommy, Vanja o Delinda *underbara ni*


-VAd SkUllE jAG GöRA-

2009-11-11 @ 22:14:07
..utan ER??!!

Tack återigen för all stöttning ni givit mig både här på bloggen och utanför..
Å ett extra tack till två fina vänner (har måånga fler bra vänner som inte får ta illa upp, ville bara säga det så ingen tänker nåt sånt), som ville komma hit o vara med mig ikväll!!
Det kändes extra bra just ikväll att slippa vara ensam..

Vanja hade dessutom med sig såna här ;)



Stort tack för erat stöd o att ni hjälper till med både skjuts o barnvakt i morgon!!


-ONSdAG-

2009-11-11 @ 22:13:22
Hämtade Vilmer på dagis kl 14 o sen åkte vi hem för att bara mysa!! Men hmm, riktigt så mysigt blidde det inte, Vilmer trotsade som aldrig förr, inget var bra, inget passade den unge herren!!

Till slut lessnade jag (eller jag lessnade ordentligt när jag hittar honom vid datorn, där han stod o petade bort tangent efter tangent, suck) då bestämde jag mig för att bara låta han vara skrikande ett tag, till slut lugnade han sig o jag hittade brorsorna så här på vardagsrumsgolvet ;)


Blidde mys utan morsan med andra ord ;)

Lite senare for vi iväg till Sanna och barnen för vår traditionella "Onsdags-date", lika trevligt som vanligt om man bortser från att Vilmer fortsatte att inte lyssna på sin mamma!!
Men vi får hoppas att han vaknar på en bättre sida i morgon ;)


-dOUGlAS-

2009-11-11 @ 10:01:12
Liten blir stor, Dogge käkar numera gröt en gång om dagen o riktig mat till lunch ;)


När man talar om trollen.. Nu har han börjat prata där uppe, dags att hämta ner honom o ge han lite gröt ;)

-EN ANNAN NY fA-

2009-11-11 @ 09:59:03

En annan ny familjemedlem vi har här hemma är Vilmer alias Vovven ;)
Idag var det dags för maskerad på dagis, och Vilmer fick vara hund!! Har ni sett nån sötare hund nån gång??!!



Vår alldeles egna sötnos ;)


-hAllOj-

2009-11-11 @ 09:55:07
Har bara hunnit med 2 koppar the än så länge, men de har som vanligt kommit upp igen.. Så magen är tom o skriker efter påfyllning, men jag måste alltid vänta nån timme efter att jag vart på toan, annars kommer det upp lika fort det oxå..
Jaja, på fredag  kanske jag inte mår illa iaf!!??
Vi pratade en massa mera igår, skönt att bara få ur sig alla känslor, vi tycker ju att det ä en jättejobbigt båda två, trots att vi vet vad vi vill..

Jag vill bara ha det gjort, så vi kan gå vidare o försöka må bra!!

-tidSföRdRiV-

2009-11-10 @ 20:53:02
Bara för att inte sitta o grubbla för mycket så slänger jag upp den hära ;)
Hittade den på Helene´s fb status, så nu får ni fylla i!!
Ibland e det inge vidare att vara gräsänka, iaf inte om man vill låta bli att få alla tankar i skallen.. Men nu är det så, jag får underhålla mig med typ såna här vettiga saker ;)

PLACERA MIG NU!!

1.Sinnesjuk 2.Jag vill gifta mig med dig. 3.Saktfärdig 4.Härlig. 5.Kärleksfull. 6.Iskall. 7.Modig. 8.Dum. 9.Bortskämd. 10.Självsäker. 11.En jag tänker mycket på. 12.Sexig. 13.Glädjespridare. 14.Härlig utstrålning. 15.Otrolig! 16.Egoist. 17.Söt. 18."Player". 19.Den bästa! 20.Nörd. 21.Stillsam. 22."Vildsint" 23.Irriterande

-tUffA tidER.....-

2009-11-09 @ 21:47:29
..Detta blir nog mitt jobbigaste inlägg hittills att skriva, så varför gör du det då, tänker ni??!!
Jag har valt att göra det av flera anledningar, dels för att jag tycker för mycket om att skriva för att göra ett blogguppehåll, å att bara låtsas som om inget hänt o att jag mår toppen skulle ju inte vara äkta inlägg, dels för att skriva (o prata) är en del av hur jag bearbetar saker på bästa sätt, å dels för att den här hålan är ganska liten och eftersom ganska många redan vet om detta kan jag lika gärna skriva här så slipper folk "viska bakom min/vår rygg"..

Hur som helst så föddes ju Douglas för drygt 5 månader sen, han hade kolik i 3,5 månad som de flesta av er känner till och under dessa månader (som för övrigt kändes som ÅR!!) handlade vår tillvaro här hemma endast om att överleva dagen, för kämpigt är det med ett kolikbarn!!
Man kan inte förstå förrän man varit där själv, innan jag var med om det o bara hörde om andra som varit eller var i den situationen, så tänkte jag nog bara "fy så jobbigt det måste vara", men ordet jobbigt räcker verkligen inte..
Och med att överleva dagen vill jag då oxå flika in, att när tröttheten tar över helt, så existerar det knappt något samliv (om ni nu inte kunde räkna ut det själva), vi hann ju knappt lägga oss ner i sängen förrän det var dags för nästa omgång osv..

MEN
, någon gång under denna jobbiga tid hände det iaf och dessutom så lyckades/råkade jag bli gravid.. Har inte ens minne om jag hade fått tillbaka mensen eller ej, men det tror jag inte, jag fick ju de omskriva p-plåstrena med en himlans massa biverkningar utskriva, som jag skulle börja med när mensen kom..
Jag reagerade inte heller så väldans mycket när jag började spy, eftersom det var en av de vanligaste biverklingarna på plåstren!!?? Det som till slut fick mig att börja fundera, var när jag en morgon skulle förbereda tvättmaskinen o höll på att dö när jag skruvade av korken på sköljmedlet för att det luktade så jävla illa!!
Observera då att det här sköljmedlet hade varit min favorit sen jag hittade det!! Var tvungen att ge bort flaskan för jag ville spy så fort jag såg den blåa flaskan ;)

Jag bad då en vän handla med sig ett test (då jag totalvägrade kliva in på Ica i Örsa o handla det själv)..
Sätter mig på toan o kissar på stickan samtidigt som jag läser bak på paketet vilka "fönster" som ska färgas, ja ni vet.. Jag hinner inte ens kissa färdigt innan BÅDA fönstrena på testet praktiskt taget lyser RÖTT!!
För en halv sekund svimmade jag nog nästan av där inne på toan, sen började jag bara skaka i ren panik..

Ringde Robin o berättade, då sa jag oxå direkt att jag var 400% säker på att jag ville göra abort men att vi skulle prata mera när han kom hem!!
(Ringde oxå direkt till gyn i Uppsala o bokade tid för UL, eftersom jag inte visste när jag skulle blivit gravid o alltså inte visste hur långt gånget det var??!!)

Vi var där i tordags o det visade då på nästan 11 fulla veckor, vilket betyder att jag den här veckan kommer att ha gått 12 fulla, på väg in i v 13.. Kanske var dumt, men både jag  Robin valde att titta på skärmen där vi såg ett litet pyre ligga o sprattla med både 2 armar o 2 ben :(
Efter UL hade vi en inbokad tid hos en kurator gällande hur vi kände, vi velade fram o tillbaka båda två.. Kände en sak ena dagen o raka motsatsen (nästan) andra dagen??
Nu har vi iaf kommit fram till att vi ska ta bort den här graviditeten, men trots vårat beslut velar vi o kämpar för att först o främst ta oss igenom torsdagen (vi har fått tid på torsdag morgon, sista dagarna för vanlig skrapning, sen hade det blivit 2-stegs abort vilket innebär att det måste födas ut)..

Kan inte förstå hur en människa fungerar egentligen??
Hjärnan säger en sak o hjärtat skriker motsatsen!!
Jobbigt är det oxå att jag spyr hur många gånger som helst under dagen, jag är synligt gravid OCH nästan allt talar för att det här skulle vara en liten flicka (mina 2 andra graviditeter har känts precis likadana o jag har vetat i hela min kropp att jag väntat pojkar, BÅDA gångerna.. Den här gången är precis allt annorlunda o hela min kropp känner att det är en flicka).. Nu tycker ni att det inte borde spela någon roll, det har ni absolut rätt i men jag vill bara skriva att det ändå (för MIG OCH ROBIN) har en jobbig inverkan på vårat beslut!!

Som sagt, livet är inte guld o gröna skogar så det vore ju en lögn att låtsas som det i bloggen!!
Eller hur??

Tycker bara det är riktigt jobbigt att klä sig nu eftersom det syns så himla tydligt o det inte är något jag kommer fullfölja..

Visste ni att alla aborterade foster (även missfall) efter v 12 (eller tidigare, sjukvårds personalen avgör om fostret har mänskliga drag, och har det det så skall det kremeras även före v 12) skickas i små kistor för kremering o strös sen ut på en kyrkogård??!! Detta är inget som sjukvåden har skyldighet att informera om..

Jag storgrät när jag fick reda på det, men allting är lättare att bearbeta när man vet, finns verkligen ingenting som är så jobbigt som ovissheten..
Å det gäller mycket här i livet!!

Tack till alla våra fina vänner o min familj som stöttat oss massor (trots att ni alla trodde vi skulle göra annorlunda)..

-fiNNS iNGEN SOM dU-

2009-11-09 @ 14:37:00


Pappan pussades precis hejdå o drog iväg till jobbet, så nu sitter jag o Vilmer o tittar på lite tv medans Dogge sover..
Jag älskar den här mannen (men han kommer förmodligen strypa mig för att jag lagt ut bilden)..

-håR kAN hA MåNGA fäRGER-

2009-11-09 @ 14:30:20

;)

Sanna, du tyckte att du va röd i skallen.. TITTA PÅ DEN HÄR BRINNANDE SKALLEN, fan va skönt att det var miljoner år sen!!


Å en som blond..


HERREGUD!! Varför kan jag inte bara fatta att jag ska vara tråkigt mörkbrun eller svart för??!! Ser ju ut som skit i allting annat ;)

Jaja, ni läsare får er ett gott skratt så här på måndagen iaf!!


-hMM-

2009-11-09 @ 11:28:52
..Eller kanske ännu bättre, skicka ett mail eller sms till Sandra o fråga vad hon tar för att göra en HELT NY blogg design alá Sussa ;)
Vill att den ska förlikas med just mig, det e ju min blogg o mina känslor jag skriver om!!

Får se vad dagen har att erbjuda när det kommer till just blogg designs??
;)

-tEStiNG tEStiNG-

2009-11-09 @ 11:22:51
Håller på o testar ny design men det går absolut inge bra alls :(
Hittar inte bland alla koder VAR sjutton jag ska fylla i mitt bloggnamn o undertext??!!

Å jag har inge tålamod heller, funderar på en cigg o ett samtal till Sanna, hon kanske kan hjälpa via telefonen ;)

-RääSMUSS-

2009-11-09 @ 08:41:46


-dAGENS SlUt-

2009-11-08 @ 21:38:14

Efter den här dagen känner vi oss extra trötta, så nu väntar tandborstningen o sen sängen för oss ;)
Hade en superbra dag hos Rasmus, jättegod mat o tårta och massa lek, båda barnen somnade direkt när vi kom hem!!
Tror förresten att bakelserna på sängen gjorde susen i morse, för pappan har kvittrat en massa extra idag *hahaha*, bra att tänka på i framtiden om man vill smöra o få ett ja till svar ;)
Nähepp, tandborste o tandkrän NU!!

Sov gott..


-UNdRAR jAG VAd-

2009-11-08 @ 09:02:36
Undrar jag vad grannarna tycker om oss när vi pumpar musik HÖGT, klockan 8.30 en söndagsmorgon??!!
Blidde bakelse-frukost på sängen för pappan här i morse, ja vi åt iof en varsin alla 3, och Vilmer fick lämna ett litet paket från han o brorsan ;)
Å nu har Vilmer o pappan nyss duschat, han springer omkring med blöja o en himlans massa armband o halsband o vägrar sätta på sig finskjortan, ja Vilmer alltså (inte pappan)!! Jag ska väl oxå pallra mig in i vattnet snart..

Sen blir det mat o tårta hos Rasmus!!

Ha en mysig Farsdag ;)

-TreSEMME-

2009-11-07 @ 22:10:51


Bra eller dåliga saker??
Någon som har nån erfarenhet?? Handla nämligen hem schampoot o balsamet tidigare idag, ska testa om de är så bra som jag läst ;)


-bAkAt-

2009-11-07 @ 22:00:41
Har precis gjort färdigt några bakelser inför morgonens Farsdags uppvaktning!! Tror kanske möjligen att de till mesta del kommer uppskattas av vår äldsta son??!! Inte varje dag man får äta bakelser INNAN den riktiga frullen ;)

Den här dagen har bara flugit iväg (precis som alla dagar gör nu för tiden), pappan var tvungen att åka iväg o jobba lite mitt på dagen men när han kom hem då for vi till Tommy o Vanja tillsammans med Linnea o Johan..
Blidde tom bjudna på middag där hemma allihopa, riktigt skönt att inte behöva tänka på middags planeringen här hemma för en gångs skull ;)


Nu gott folk ska jag ta o börja slå in lite presenter till finaste Rasmus som blir hela 1 år på måndag, vi ska till Knivsta i morgon o fira honom ;)

-höGER OCh VäNStER-

2009-11-05 @ 22:02:52
Känner mig smått urblåst i skallen, vet varken in eller ut.. Vet knappt vad vänster o höger är!!
Lite sömn i natt kanske kan ordna till det en smula..

Har haft Vanja (o Delinda såklart) här hemma på lite middag, kändes riktigt trevligt att få sällskap till maten, Vilmer har ju nästan hunnit äta upp innan jag ens lagt upp maten typ, så hans sällskap kan jag knappt räkna med ;)
För tillfället sittar jag o småsneglar på inspelade "Mammas Pojkar", men ska kasta mig i säng när det e slut tänkte jag!!

Som sagt, skallen vill inte fungera alls idag, så jag återkommer med lite roligare inlägg i morn istället ;)

-litE MORGONbildER-

2009-11-05 @ 07:41:33

God morgon på er!!
Känner mig allt annat än utsövd men jag får väl skylla mig själv som valde att gå till sängs samma dygn som jag nu stigit upp ;)
Så nu är det bara att ta tag i dagen och försöka se pigg o glad ut!!

Hittade lite bilder från Sanna igår som jag snodde, bjuder på de här..




(Jättetrist att det var just Sanna som agerade fotograf eftersom hon då inte själv fick var med på en endaste bild, gäller även min yngsta son som sov mestades av tiden då kameran var framme, ser nu att han endast e med på den sista bilden ;)..)

Nu ska jag duscha med Vilmer o sen fixa hans lilla matsäck inför dagisutflykten ;)


-tHE dESiGNER-

2009-11-04 @ 23:16:34
Tack Sanna för att DU hjälpte mig att "förnya" min design lite (mycket)!!
Kändes minst sagt som om det var på tiden ;)
Tusen tack igen ;)


..Väntar fortfarande på pappan, som vilken sekund som helst ska kliva innanför dörren!!
Känner mig AP trött men vet inte om jag kommer kunna somna ändå??!! Lär visa sig ;)

-tROR Vi AllA E Rätt SlUt-

2009-11-04 @ 21:49:50
Har varit en fantastiskt bra dag, men som Sanna oxå skrev VÄLDIGT fartfylld!!
Morgonen börjades med dagislämning av Vilmer, som sen följdes av en mer än ljuvlig mamma/bebis frukost ute i Giresta hos Vanja o Delinda.. Barnen underhöll varandra, vilket innebar både skrik o skratt ;)
Tiden gick fort, för vips så var det dags för dagishämtning igen, och eftersom det e onsdag så innebar det "gräsänke-kväll" hos Sanna!!
Vanja kom över även hon, dessutom hade hon med sig hemgjord pizza till mammorna o köttbullar och stuvade makaroner till kidsen *tackar ödmjukast för god mat*!!

Som barn i Vilmers o Sagas ålder brukar göra, så gjorde även de, både knuffades OCH kramades ;) Båda var nog rätt övertrötta när klockan var 6, så då åkte jag hem, sen var det bara pyjamas på o godnatt för Vilmers del, klarade inte att hålla Dogge vaken heller så klockan kvart i 7 låg även han i sin säng ;)

Känner mig rätt slut just nu, men funderar ändå på att sitta uppe till pappan kommer hem så vi kan gå till sängs samtidigt, behöver ett par extra kramar ikväll känner jag..

(Blidde tyvärr inga bilder tagna av mig idag men jag hoppas på att kunna sno några från Sanna)

-idAG VAR dEt dAGS-

2009-11-03 @ 20:53:27
Idag var det dags för lite invägning hos Bvc-Ewa!! Robin tog Dogge barnet o Johan tog Hampus barnet o for ner (de hade lustigt nog fått samma tider, men givetvis hos olika sköterskor då)..
Jag o Linnea fick äran att bara vara, en stund!!
Å hem kom en knappt halvkilos tyngre bebis (han hade gått upp nästan ett halvt kilo på en månad) ;)

Douglas vägde nu 9250 o var 72 LÅÅNG (5 månaders kollen)!!
Växer på bra ;)
När man har två (eller flera) barn så är det så jäkla skoj att jämföra vikt o längd mellan de, tycker iaf jag ;)
Kikade nyss i Vilmers kort o han vägde 9200 när han var 5,5 månad så han var några hekto lättare, men han var därimot "bara" 70 lång vid den åldern så summan av kardemumman e väl att Dogge väger lite mer för att han e lite längre!!
Jag har "välmående" barn, som det så tjusigt kallas ;)

Sitter själv hemma som vanligt när pappan e duktig o tjänar stålarna ;)
Funderar o tänker på om vi kan tänkas ha nåt gott i skåpen?? Glass har vi nog iaf, lär bli det om inte annat för jag måste stilla sötsuget en smula!!
Trist med tisdagar bara för det e inte ett SKIT på burken ( nä jag följer ju tyärr inte desperata fruarna), får väl hänga lite vid den är burken istället tills sängen kallar..

I morgon bitti bär det av ut till Giresta för lite nybakt mamma/bebis frulle ;)

-äR dEt iNtE hElt UNdERb-

2009-11-03 @ 20:40:19
Är det inte helt underbart med tillbaka blickar på sina barn??
Satt med Vilmer på Youtube tidigare (han älskar att titta på videosnuttar av alla dess slag), hittade då en av mina egna ;)


-Vill hA!!-

2009-11-02 @ 20:12:58
Mamman vill ha ALLT ni ser nedan!!
Lite G-Star, lite party, lite softisch.....
*ASG*

Ser ni samma sak som jag ser??
Såå typiskt MIG, ALLT är svart (förutom jeansen då), fattar inte??!! Fastän jag verkligen försöker hitta saker med färg i, så faller det lik förbannat alltid tillbaka på svart vitt.. svart vitt.. osv..

-MiN lillA fliCkA-

2009-11-02 @ 16:46:20

Tror ni det bor lite feminint i oss alla, oavsett kön??
Kanske, kanske inte men hos barn gör det iaf det, de har väl ett stort "testar" behov ;)
Väntar bara på att Vilmer snart vill ha lite lack på naglarna (till pappans stora förskräckelse ska jag då tillägga, trots att han alltid sagt att det ABSOLUT inte spelar nån roll vad våra barn väljer för sexuell läggning)

Vilmer själv tyckte iaf att han var väldigt fin i all dess utsmyckning han nyss satte på sig, ställde sig o dansade på bordet o spanade ner över juvelerna på hans lilla kropp ;)

Passande eftersom vi för tillfället oxå lyssnar på David Guettas "Sexy Bitch"
*Hahahaha*


-hOPPAS På ShOPPiNG-

2009-11-02 @ 15:41:06
Undrar jag, hur det blir i morgon??
Pratade lite löst med Helena förra veckan, om att åka till Gränby för lunch o lite shopping men vi har inte pratat mera om det så jag ska nog ringa o höra efter ;)
Har en hel del pengar i form av presentkort att bränna (till mig själv för en gångs skull), behöver förnya garderoben lite!!
Sen är det aldrig fel att dra iväg o luncha lite heller ;)

Ska nog ringa flickan på stört tror jag!!

-hUNGRiG UNGE-

2009-11-02 @ 15:35:58
Som läget är idag så käkar Dogge 1 mål gröt och 3-4 mål flaska om dagen, samt lite mosad banan eller annan frukpuré under dagen!!
Å idag testade vi lite morötter o potatis, det gillades skarpt ;) Han skrek när allt va slut!!
Blir nog inge problem att lägga till "vanlig" mat till lunch för honom om en vecka eller två ;)
Men jag kommer inte orka göra all barnmat den här gången, funkar när man bara har en, det tar ju trots allt lite tid att göra dessa "kok", men jag är glad att jag gjorde det med Vilmer iaf!!

Pappan åkte för en timme sen, så nu inväntar vi middagstiden här hemma för maten står klar att ätas när den tiden kommer..

-fläSkfilE GRYtA-

2009-11-02 @ 09:32:20

Ingredienser:

  • 300-400 g benfritt fläskkött från filé, bog eller skinka
  • 1 gul lök
  • 200 g svamp, t.ex. champinjoner, färska eller frysta
  • 2 msk margarin eller smör
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svart- eller vitpeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl svampbuljong (tärning + vatten)
  • 100 g rökt skinka
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl grädde (Jag tar 5 dl grädde)

Gör så här:

Skär köttet i drygt 1 cm tjocka strimlor. Skala och hacka löken. Borsta färsk svamp, skölj den om det behövs och skiva den.


Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Bryn köttet på ej för stark värme och lägg över det i en gryta.


Lägg svampen i pannan och låt det mesta av vätskan koka in.
Fräs den sedan med löken i lite fett en god stund. Blanda det med köttet. Strö över salt, peppar, vetemjöl och rör om. Späd med buljong och koka upp under omrörning.


Klipp den rökta skinkan i strimlor direkt i grytan. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver och grädde. Koka under lock på svag värme, fläskfilé ca 10 min, bog eller skinka ca 20 min.
Smaka av.

Servera med kokt ris eller potatis och grönsaker.


-käNNER MiG Så lAt-

2009-11-02 @ 09:26:41
Känner mig så lat idag.. Motivationen till allt verkar som bortblåst??!!
Iband är det nästan bättre att ha en himla massa "måsten" på sin lista, för då e man så illa tvungen att få tummen ur..... Men jag tror inte jag har några såna idag, ska bara göra iordning en gryta så pappan har lite matlåda när han far iväg o jobbar kväll sen!!

Igårkväll var det första gången sen vi började med sov-metoden, som vi struntade i kvällsbadet.. Jag var livrädd att Dogge inte skulle fatta att det innebar nattsovning då, men hör o häpna så sov han från 19 igår till 07.45 i morse!!
Så han fattade ;)

Tror Vanja skulle kika förbi här på förmiddagen o dricka lite kaffe!! Skönt att få prata av sig lite, känns som om mitt huvud sprängs av alla funderingar snart, å ibland måste man lätta på det trycket..
Både vill och vill inte att det ska bli torsdag??!! Kommer bli en riktigt jobbig dag men den tar vi då, ingen idé att må dåligt i förväg!!

Nu ska jag pussa sönder mitt Dogge barn, som bara ligger här o ser söt ut ;)

-MOR OCh SON-

2009-11-01 @ 21:10:31
Blev sjukt nostalgisk o smått tårögd (fastän det inte är alltför längesen), när jag hittade det här fotot..
Det togs dessutom precis dagarna innan vårat liv fick sig en ordentlig prövning!!

Kan inte sluta tänka på hur lycklig jag är att vi tog oss igenom det, går inte att förklara med ord vilken jobbig resa det varit men tillsammans är man starka sägs det, det stämmer..
Ingen nämnd och därmed ingen glömd men återigen all kärlek till er som hjälpte oss under den här tiden <3

Kärlek för mig är när vi alla 4 familjemedlemmar ligger tillsammas o skrattar mitt på golvet..

-hAR hUNNit MEd-

2009-11-01 @ 20:48:30
Har hunnit med att tömma visa kortet en smula idag.. STOR handling skulle man kunna kalla det!! Pappan stannade hemma med grabbarna så jag drog iväg själv, var tvungen att åka förbi apoteket oxå o hämta ut lite mera käk till Dogge barnet.. Tänk att bara handla kan kännas som egentid??!!
Man kräver inte alltför mycket nu när man fått barn, ett par timmars kundvagns-körning inne på Ica, kan nu jämföras med en helkväll med brudarna på krogen när man va singel o barnlös ;)

Blidde en slappar o innedag för oss alla sen.. Har inte gjort ett jota nyttigt förutom att bädda rent i barnens sängar, skönt med såna dagar ;)
Endast pappan som vart duktig o kört en sväng med dammsugaren!!

Nu blir godisskålen snart våldtagen framför inspelningen av "Ensam mamma söker", brukar spela in programmen så man slipper dessa j*vla reklampauser!!

-bARA hUSEt SOM SAkNAS-

2009-11-01 @ 18:03:55
Igår packade vi in hela familjen Cirkus i Volvon för att åka o kika på en tomt igen.. Ja, vi var nämligen o tittade på den i somras oxå och den finns fortfande kvar till försäljning, vilket har givit oss lite hopp om att kunna pruta på priset ;)


RSS 2.0