-VAlbORg-

2008-04-30 @ 19:25:04
Ja vi drog till U-a idag, var där redan vid 10 för att hinna se början av forsränningen :) men jag tror tyvärr att vi valda att ställa oss lite för mycket i "slutet", blir mest spillror man ser då *haha* Men men, det var supermysigt ändå, massa folk o vackert väder o trevligt sällskap (vi mötte upp Malin i stan)..
image127



Nu sitter vi här mätta o belåtna efter grillningen, Robin har tagit sig en powernap (han var lite trötter).. Om ett tag kommer Malin o Fredrik över o sällskapar upp till brasan :)
Efter det går vi väl alla hem hit för lite vin o skitsnack!!
TREVLIG VALBORG!!!

-HÄrlIGa dAG-

2008-04-29 @ 19:50:04
Åhh, SOLEN den sken idag me :) jag blir såå glad av det här vädret, som min Mamma sa till mig "man vet att man börjar bli tant, när man vaknar på morgonen o blir glad om det är fint väder ute" *hahaha*..
(Ja det var väl egentligen några saker till, men jag skrev bara vädret nu)

Idag var det babcafé fast hör o häpna, jag gck UTAN Vilmer idag, han åkte med farsan sin till Stockholm o ögonläkaren (Robins läkare), men jag ville gå ändå o prata lite skit med tjejerna.. jag menar tisdagarna e liksom HELIGA!!! ;)

Sen fick vi besök av Malin, som kom på lite kaffe i solen o lite senare kom även Robins mor över.. Hon hade shoppat fin fina saker till lilleman..

Jaha, å imorn e det Valborg då, känns ju inte riktigt lika speciellt längre, så som det gjorde när man var yngre.. å förknippa man den dagen med en massa fylla bara, jag menar nu e man ju TANT *slätar ut rynkorna o ler*, så nu e det inte så allvarligt längre.. Men jag tror nog att det blir en tripp till Uppsala för o kika på forsränningen iaf.. Sen blir det GRILLNING på kvällen, ska försöka slänga ihop en rabarberpaj oxå med våra egna rabarber, skoj att bara kunna gå ut på SIN EGEN tomt o hämta in :) vet egentligen inte om de e så goda än, men de har vuxit som fasen på bara ett par veckor så jag tänkte testa iaf ;) Bara slänga i soporna annars!!!

 ..Fick idag från farmor.. 
..Å det pasade ju utmärkt till solhatten vi redan hade..

-MEny-

2008-04-28 @ 21:09:43
Vecka 1

* Måndag - Kassler i ugn
* Tisdag - Wok med lövbif o glasnudlar
* Onsdag (sista april) - Grillning (om vädret tillåter)
* Torsdag - Fiskpinnar med potatismos o remouladsås
* Fredag - Smördegsinbakad fläskfilé m klyftpotatis
* Lördag - Bortbjudna
* Söndag - Korvstroganoff m ris

-BYte-

2008-04-28 @ 20:38:28
Har kommit på att jag inte längre ska lägga upp mina middagstips, utan jag ska istället skriva vecko-MATSEDEL!!! Detta kom ju till som inspiration till matlagningen, å då räcker det ju med att skriva upp vad vår lilla "familia" äter, på en
"VECKO-MATSEDEL".. :) Jag börjar med denna veckan som vecka 1.

//Sussa

-KAssLEr i UGn-

2008-04-28 @ 20:16:36

En snabb o god kassler!!


* 600 g kassler
* 1 burk vit sparris

* 2 tomater

* basilika

Kantarellsås:

* Sisådär 2 dl kantareller i burk (el. färska)

* 5 dl matlagningsgrädde

* 1 lök 

* salt och svartpeppar


Skala och hacka löken. Fräs svampen och tillsätt  löken efter en stund och låt den fräsa med.


Häll på grädden och koka upp. Sänk värmen och låt såsen puttra på medelvärme utan lock tills den kokat ihop till önskad konsistens. Krydda med salt, peppar och basilika.


Skiva kasslern i tunna skivor. Lägg den på ett ugnssäkert fat. Lägg sparrisen och grovt hackade tomater på och häll över svampsåsen.

Ställ in i ugnen på 200 grader tills allt blivit varmt, ca 15 min.
Servera med kokt potatis.


-PArtY ÄveNTyr-

2008-04-28 @ 16:06:17
Så sant så, i lördags bar det av mot Uppsala med tjej ligan.. Vi åkte redan vid 13!!

Dagen började med bowling på "Bowlaget" kl 14, sen spelade vi en timme, å jag VANN BÅDA omgångarna i mitt "lag" *nöjd*. Öl drack vi ju givetvis oxå ;)
Sen knalla vi ner mot S:t persgatan (tror den heter så iaf), för där hade vi tid för en smyckes kurs, vi skulle få lära oss att göra våra egna smycken, NOT MY THING!!!!!!! Det gick åt hhhh.........!!!! Jag fortsatte släcka törsten med mitt drickbara istället o kika på de andra, haha.. För mig blidde det bara ett halsband o ett armband (som jag dessutom fick en MASSA hjälp med, av kursledaren)!!

Jaha, lite runda om fossingarna o klockan var bara 18 :)

Anna jobbar ju på hotell Gillet, så där tog vi in på ett par rum för att fixa till "maken" lite, sen ner till deras lounge (stavning ?) o tog oss en drink TILL ;)
Vi hade bokat bord på Marco`s kl 20 så taxin kom o hämta oss vid kvart i, på hotellet..
Åhhh vilken JÄTTEGOD mat de hade, vi åt så jag trodde det skulle komma ut igen *skratt*.. Efter maten var det 2 som avvek o åkte hem så då kvarstod vi 5 som drog vidare till "Flurran" o parta.. Men OHH MYYY GOOOOOOD, vad jag kände mig bortkommen, inte nog för att det var längesen jag var ut, men vad f..n var det för människor där???? Ni skulle sett, tror betämt att många av dem kom DIREKT från "lagårn", de hann inte ens byta om innan ;)
Sen brukar jag ju kunna känna mig gammal, men lugn..., det finns bot mot det.. HÄNG PÅ FLUSTRET, då kommer man garanterat känna sig ung igen, för medelåldern var nog 45+ *asg*
Nä ni, dit kommer det dröja innan jag sätter min fossing igen, typ en sisådär 16 år!!!!!
Så när kl var halv 1 var jag MER ÄN GLAD att mina älsklingar kom o hämta mig, då hade jag gjort mitt för den dagen o kvällen ;) Men det var iaf en superlyckad överraskning för Karin (det var henne vi firade, hon fyllde 40), å det va huvudsaken att hon var nöjd :) !!!

Lite bilder från kvällen!!!!














-SLarVIg-

2008-04-28 @ 12:51:16
Vill bara be om ursäkt lite för att jag vart så SUPERSLARVIG med att skriva mattips, eller jag har slarvat med skrivandet överhuvudtaget ett par dagar nu... Men jag ska bättra mig, har bara vart lite fullt upp, så datan har fått stå till sidan (lite trist, jag som e beroende) *haha*, å matlagningen, där har jag inte haft tiden att skriva upp receptet vart efter jag lagat maten, som jag brukar.. å när den e klar så vet jag ju inte hur mycket av allt jag haft i, om jag inte skriver ner det under tiden jag lagar tyvärr..
Men jag hoppas på bättre tider!!

-TEstINg tEStiNG-

2008-04-28 @ 12:40:38
Provar nya sittvagnen.., eller ja vi testa o bytte till sittdelen bara ;)



image100


-MAgsJUk-

2008-04-24 @ 20:03:09

Joops, det stämmer, har legat HELT däckad o spytt sen 20.30 i går kväll.. Hade först barnklädes party här hemma för märket Gangstar, så det blev en del shoppande.. Sen var det som att trycka på en knapp när de sista gick, då kom första spyan, sen bara fortsatte det hela natten o fram till i morse, har mått pyton hela dagen o bara orkat ta mig på toa för o kissa typ.. Nu har jag tagit mig ända ner till köket för första gången idag.. Robin var hemma från jobbet idag eftersom att jag varken kunde eller ville ta i lilleman idag, men han ska åka o jobba kväll snart istället, för nu sover ju Vilmer ändå :) Jag ska sätta på en film jag, tror det blir "27 dresses", den ska vara bra har jag hört :)
Nä, nu orkar jag inte vara uppe längre :(


-PUhh-

2008-04-22 @ 20:40:00
..äntligen kväller :) Känner mig lite sliten idag, beror nog på mina få sömntimmar inatt o att man hållit sig sysselsatt hela dagen..
Var ju som sagt på babycafét först i morse, sen åkte vi till Kungsängen o köpte bil till Karin *JÄTTEFIN*, sen hem o på med bärselen, o traska ut i skogen med Vilmer o Malte, det va jättemysigt i solen!!
Iväg o handla lite, sen hem o börja med maten.. Sen kom Kicki förbi på en snabbkaffe o prata om lördags äventyret *spännande* ;)
Så PUHH, nu känner jag mig lite sliten o ska slänga upp benen på soffbordet o glo lite tv, sen blir det tidigt i säng ikväll (tror jag iaf) *skrattar*..

-KYckLIng MEd mOZzaREllA-

2008-04-22 @ 20:31:58


Ca. 4 pers.

* 500 g kycklingfilé

* 2 röda paprikor

* 1 st mozzarella, färsk

* 1-2 st vitlöksklyftor

* 1 dl basilika, färsk

* 2 dl lätt Creme Fraiche

Peppar

Salt

Ca. 8 potatisar

Stek kycklingfiléerna tills de är gyllenbruna i en stekpanna. Salta och peppra. Lyft över kycklingfiléerna i en ugnsform. Grovhacka paprika, mozzarella och vitlök, rör ner Creme Fraiche och (den hackade) basilikan. Fördela över kycklingen som ett täcke. Gratinera i ugn på 200° i ca 15 min.

Servera med (egen) klyftpotatis!!!

Det går skitsnabbt att göra detta :)


-ÅHh-

2008-04-22 @ 06:49:14
..va nice det e att vakna till klarblå himmel o solsken..
Jag måste skämmas o berätta att min lilla plutt fortfarande sover heela nätterna, han har gjort det sen han gjorde det första gången :) Jag vakna hur pigg som helst vid 06.15 (fast jag inte somna förrän vid 1-tiden i natt), men Vilmer älsklingen sover fortfarande..


Idag ska  vi ner på babycafé vid 9 tiden o sen ska jag skjutsa Karin till
"La Stockholmo", hon ska hämta sin nya bil där idag!! 

Nu har jag gjort mig lite kaffe precis o tänkte ut o ta mig en morgon cigg..

-SKoj PÅ baKSidAN-

2008-04-21 @ 19:48:53
Senare på eftermidagen efter hemkomsten från stan, fick vi besök av Linnea o Kevin!!! Kevin ville så gärna gunga på vår gungställning och tyckte vi var JÄTTETRÅKIGA som inte ville göra det med honom :( TUR att "snälla farbror" Robin kom hem just då från jobbet o kunde gunga med honom ;)
image94   
Undrar VEM som tyckte det var roligast ja?????

-ÄVenTYr-

2008-04-21 @ 19:36:46
I förmiddags bar det iväg på äventyr til den stora staden Uppsala :) Vi ringde Zara o Osvald o fråga om de ville haka på en tur till Uppsala.. Det ville de gärna, så vi drog iväg vid 11-tiden.. Första anhalten blidde IKEA, behövde köpa mig en ny växt o lite ljus (ALLTID på IKEA), sen var vi in på Babyland o prova bärsjal, men jag vet inte riktigt jag om jag gillade det så mycket.., får se, ska prova en annan modell oxå innan vi bestämmer oss!! Vi prova oxå lite "sunbricks" på Vilmer ;)

Efter det åkte vi raka vägen upp till Gränby Centrum för o shoppa lite, eller JAG skulle rättare sagt shoppa lite "turk på påse" (snodde uttrycket från Sandra, ceekaay.blogg.se, hoppas det var ok..) o ett litet nagelsett :) Sen ville våra grabbar ha lite käk o vi mammor ville ha oss lite fika, så vi slog oss ner på cafét där o mumsade en STOR god macka var, o efter det fick boysen sitt käk oxå ;)
Vi hade bara plats i bilen för EN VAGN, så då tog vi Zara´s som e lite större.., så här blidde resultatet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


*FINNS det HJÄRTERUM så finns det STJÄRTERUM*

Det var en väldigt trevlig dag som avslutades med ÅRETS FÖRSTA MJUKGLASS i Örsa!!!!

-KAssLErgRYta-

2008-04-21 @ 19:36:29


Ca. 4 pers.

* 500 g kassler
* 1 röd paprika
* 1 lök
* 2 dl paprika o chili creme fraiche
* 2-3 dl mjölk
* salt
* peppar
* curry
* paprikapulver

(redning om så önskas)

Bandpasta passar bra till :)

Strimla kasslern o lägg i en gryta, ha även över curryn nu (den ger mer smak om man har i den när man bryner) fräs på lite snabbt. Strimla oxå lök o paprika o ha i det i grytan. ha i de andra kryddorna, därefter oxå creme fraichen o mjölken. Låt puttra en stund!!!
Snabbt o enkelt :)

-RÄttELse-

2008-04-21 @ 19:27:34
Ber så HEMSK MYCKET om ursäkt ZARA för att jag i ett tidigare inlägg stavat ditt namn fel, jag vet ju hur du stavar men som sagt, minnet svek för en sekund ;) Stavningen ska alltså vara ZARA o INTE SARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Blidde du glader nu???? *skrattar*

-HEmkOMna-

2008-04-20 @ 19:34:01
Ja då var vi på hemmaplan igen då, efter ett dygn i STOORA KNIVSTA!!! Det var en väldigt trevlig kväll igår hos mamma o Kenth, han blev ordentligt firad (som alltid) med mycket folk :) Väl hemma möttes vi av en "halvt död" man som tyckte något småsynd om sig själv, han heter Robin *haha* Han var ju som sagt hos sin far igår kväll o spela dart o släckte törsten med alkoholhaltiga drycker, därav den "döda" looken idag.. Men han får ha sin slappa dag idag då han inte behöver göra nåt annat än kolla tv i soffan :)
För nästa helg e det min tur att svänga min lurviga o ta mig lite gott o dricka, så då kommer säkert "min" söndag nästa helg kännas ungefär lika nice som Robins idag *skrattar*
Får se hur det går att vara borta från min lilla (o stora oxå givetvis) älskling så länge, vi ska åka in till U-a redan vid 13-tiden på lördagen, sen e schemat fullspäckat ända ut på nattkröken..

Vi sov ju som sagt hos syster inatt, o junior tog en ordentlig sovmorgon ända til 09.30 i morse så jag o Sofie hann gå upp före honom o dricka morgonkaffet i fred på balkongen, hur mysigt som helst var det i morgonsolen, fick nästan lite utomlandskänsla ;)
När lilleman vakna ville han oxå ut o mysa på balkongen!!!!
image89
*OBSERVERA*
Syster har EJ hunnit fixa "barret" än *hahahaha*

-KAlaS På sCHemAT-

2008-04-19 @ 12:03:42

image87











Idag ska vi på KALAS :) Men dessväre blir det bara jag o Vilmer som åker, Robin ska på dart o öl kväll uppe hos Farschan sin ;)
Men som sagt, vi åker iaf, jag o lilleman. Det är Kenth (styvfar) som blir 55 idag, sen sover vi nog hos syster tror jag.. För då kan ju liksom jag ta mig 1 glas vin lr 2 å det e ju nice ;)

Ska förresten oxå berätta att Vilmer ska få en liten kusin i november om allt går som det ska  *hoppas vi på*, syster har nämligen en liten bebbe i maggen sin *ler*   image88

Nej nu ska den här "fejjan" få på sig lite smink, så ska det bära av mot KnifeTown sen!!!!
Ha en bra dag ni som läser detta :)


-OIntREssANt-

2008-04-18 @ 19:33:05
Ikväll känner jag verkligen inte för att skriva nåt...
Inte heller för å laga mat, så idag blidde det rester från frysen!!!
VAD JAG DÄREMOT KÄNNER FÖR, ÄR ETT LÅNGT VARMT BAD MED LITE TREVLIG LÄSNING, så det ska jag ta nu ;)



*SÅ d SÅ*

-E Re sANt?-

2008-04-18 @ 09:18:19
Trodde jag såg fel på klockan i morse när jag hörde en liten kille ligga o prata i sin säng.. Jag var tvungen att titta 2 gånger, nä det stämde, kl var 07.10!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Alltså hade vår lill kille sovit från halv sju igår kväll till 07.10 *lyx* .
Å inte nog med det, då åt han en liten skvätt (så lite som han brukar få på natten), å tro det eller ej, sen när vi la oss för att gosa efter det så SOMNA HAN OM IGEN till halv nio :)
Så nu har han alltså sovit en HEL natt för första gången, trodde det skulle dröja längre med tanke på att han äter sitt sista kvällsmål mellan 6 o halv sju (det e ju lite tidigt), men nu har han gjort det!!
Ok, jag vet att nu kommer han säkert tjorva flera nätter istället bara för att det blidde så här bra inatt men jag kommer iaf njuta idag!!!!!!!!!

* Nu ska det ut o njutas i SOLEN*

                                                                                                                                                                   
       

-LYx mIDdaG-

2008-04-17 @ 20:51:03
Så här lyxigt har vi ätit till middag idag ;)
 
BLODPUDDING O BACON!!

Don´t need to say more..

*Bon appetit*

-LUncH DatE-

2008-04-17 @ 20:44:49
Åhh idag har solen lyst heela långa dagen *njuter*..  Å inte nog med det, morgonen började med att jag fick en låång sovmorgon, min älskling orkade sig upp i morse med junior och jag fick ligga kvar, tänk vad nån timme extra sömn kan göra *underverk*!!
Hann knappt ur sängen förrän det knacka på dörren å där stod Sara o Osvald (som förövrigt är Vilmers bästa kompis), så vi satte oss i uterummet o drack lite kaffe :) 
Sen blidde det promenad när grabbarna grus började bli trötta, så ut i det KALASFINA vädret o knalla.. Promenaden avslutades med att vi luncha hos dem UTE PÅ VERANDAN *supermysigt*..

SARA
VILMER
"OSSE"

Sen ville våra småttingar inte vara ute längre, "vi vill in o leka nu mamma" sa dem, sagt o gjort, vi gick in o lekte :)
image81
Det ser bra ut Sara, vad du nu gör??!! *skratt*

-MIcrAN is ON thE RoaD AgaIN-

2008-04-17 @ 20:28:21
Joo visst :) Den rullar mellan Örsa o Grillby nu, dansade sig igenom besiktningen på em idag så nu e den bara tuta o köra!!
Vet ni vad det betyder?????????????????????????
image75

-IN my DReaMS-

2008-04-16 @ 22:50:50
Somebody PLEASE give me some...image74...

Kan bli såå less ibland när man inte kan få klart med allt som man vill ha klart med!
Nä, man får köpa en stol i taget.. En blomma i taget.. En jä...a GLÖDLAMPA i taget.. *skattar*
Jajaja, jag vet att det är så för "alla" i början (när man nyss köpt hus och går på bara en lön o en föräldrapenning), men man kan väl få känna sig less ändå?!
Skulle ju vara skoj att kunna köpa färdigt till v-rummet åtminstone *suckar*

Tur att jag är rik på kärlek iaf.., jag ÄLSKAR MINA GOSSAR :)
Längtar efter min älskling, han har inte kommit hem från jobbet än, blir nog sent idag så jag får natta mig själv ikväll..

Natti natti

-WOk-

2008-04-16 @ 21:53:14
Bara lite Wok


ca. 4 pers.

* 400 g lövbiff
* 1 liten burk majs
* ca. 1 dm purjolök
* 1 grön paprika
* 2 st vitlöksklyftor
* lagom mycket broccoli (kanske 2-3 dl)
* 1 tsk sambal oelek
* 1 tsk grön currypasta
* ca. 4 msk soya
* ca. 4 msk swet chilisås
* 1 liten burk ananasringar
* salt
* svart o vit peppar
* paprikapulver
* lagom mycket vatten, beroende hur "såsigt" man vill ha (smaka av)

Kokt ris

Bryn köttet o ha däreter i allt annat utom ananasen (spar den till serveringen), o låt puttra en stund.

-SMarRIgt VÄrrE-

2008-04-16 @ 19:19:00
Idag har vi lyckats byta ut en heel måltid ersättning mot gröt :) Jag köpte lite persiko puré o blanda ut med havregrynsgröten (min käre svärmor tipsade om att jag skulle koka egen havregrynsgröt, då "köptasgröten" oftast e sviindyr!!) o en pytteskvätt mjölk..
Sen blidde det lite vatten i flaskan till istället, tror bestämt att vi har ett litet mat monster här hemma ;) men glad e jag för det, för fyy va jobbigt för de föräldrar som har barn som vääägrar annat än bröstet/ersättning, tror att vi som ger ersättning kan ha lite lättare iom att de gillar flaskan redan från början.. Måste nu bara bestämma vilka måltider som vi ska byta ut mot gröt o när på dagen vi ska ge de andra smakpotionerna (mat-smakisarna)??!!


Nattmålet blidde dock den goooooooda ersttningen :)  
image72


Mer idag då.. *tänker till* hmm..
 Jo redan kl 9 i morse kom Jenny o lilla Siri (bara 6 veckor gammal) ut på fika, det va jättetrevligt :) Hon e såå liten, plötsligt hade man ingen besis längre :( han var ju STORA grabben jämfört med henne, men enligt Jenny så var Vilmer ännu mindre när han var i hennes ålder.., gu vad man glömmer fort!!
De stannade iaf några timmar o sen passade jag på att ta bilen ner till Linnea på en snabbkaffe eftersom att Robin var hemma, ibland e det så skönt att bara få sticka iväg själv, även om det bara rör sig om en timme :)

Skönt med lite "egentid"

Nu har iaf lille V nyss somnat o jag ska väl gå upp o lägga i den där toningen i håret tror jag *känns jobbigt*..

-EGo mE-

2008-04-15 @ 23:31:13

image65   Ibland måste man få känns sig lite stolt över sig själv.., lr hur?!
                                             Jag paxar *PAX* den här dan för det skrytet :)
Jag trodde ALDRIG att jag skulle få den här kvällen att gå ihop, med allt som jag ville ha gjort.., Men sörni det fick jag *ler stolt*, jag har bakat kakor, bakat bullar, bakat bröd, kokat soppa, tvättat 2 maskiner, å gosat o lekt med "pytte"..
 Får man skryta med det?? :)
Min kära älskling kom hem redan vid 21 idag från jobbet *kors i taket*, så han hann mumsa lite kakor o nygräddade bullar innan han damp i sängen..

Jag har förresten bokat den efterlängtade klipptiden nu, äntligen!! Fick tid nästa torsdag kl 13, skitbra för då e både mamma o syster lediga o de ville MER ÄN GÄRNA vara barnvakt under tiden.. Beställde bara tid för klippning, jag köpte hem en toning idag som jag tänkte hinna fixa innan jag ska dit, det kostar ju ändå en del att fixa kulören hos proffsen.., å ska man bara ha en o samma färg i hela håret så kan man lika bra fixa själv :) (annat när man ska ha olika slingor).

Nog pratat om mig o mitt, nu ska me, myself and I krypa ner bredvid min babe *goos*

GONATT O SOV SÅ GOTT


-KÖttSOppA Med GOda LImpAN-

2008-04-15 @ 22:50:56
Soppa 



Ca. 4 pers.

* 200 g köttfärs (nöt eller lamm)
* 1 l vatten
* 1  köttbuljong tärning
* 1 st gul lök
* 1 st vitlöksklyfta
* 4 st potatisar
* 1 st paprika
* 2 msk tomatpuré
* paprikapulver
* oregano
* curry
* salt
* peppar
* soya

Skär lök, vitlök och potatis och hacka paprikan smått.

Bryn färsen i en stekpanna och tillsätt de skurna grönsakerna och rotfrukten. Häll i vatten och buljongtärning.

Tillsätt tomatpuré, soya och kryddorna och låt koka i cirka 20 minuter.

Goda limpan

Ugn: 200 C

* 1 dl grovt rågmjöl
* 6 dl fullkornsvetemjöl
* 1 dl solrosfrön (el. krossade linfrön)
* 1 dl russin (el. torkade aprikoser)
* 2 tsk bikarbonat
* 1 tsk salt
* 4 dl naturell youghurt
* 1 dl lingonsylt

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ihop youghurt o sylt o blande sen ner det i den "torra" blandningen. Rör ihop allt o häll i en smord avlong form (ska rymma ca. 1 1/2 lit.).
Gräda i nedre delen av ugnen i ca. 1 timme.

Stjälp upp limpan o låt den svalna under en handduk!!

*Världens lättaste limpa, som man slipper gegga ner sina händer på, när man gör*



 


-MIni SHopPIng-

2008-04-15 @ 15:22:54
Ja det blidde en tur till IKEA idag då o en snabbis in på Biltema.. Blev dock inte så mycket shopping som jag kanske velat, plånboken är lite tunn för tillfället dessvärre :(
Junior tyckte väl det var sådär skoj att shoppa idag, han soov mest *ler*

image62





Eftersom att vi hade bakluckan full av skräp, som vi lämna av på återvinningen, så fanns det ingen plats för barnvagnen... Men ALLT kan man lösa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



image63           ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ






















-PÅ taPEteN IdaG-

2008-04-15 @ 09:55:17
-Idag känner sig min mamma lite trött o hängig så det blidde inget babycafé för mig, jag MÅSTE vänta en heel vecka till innan jag får träffa mina kompisar igen :( Men än så länge e det ju mamma som bestämmer *skrattar*..

Hon säger att hon istället vill åka en snabbis till    image61!!!!!!!!!!!!!
Jag menar HUR KUL tror hon att det e för mig då?? Men oki, jag gör väl det för hennes skulle då :) // Vilmer

DAgeNS huSMan-

2008-04-14 @ 21:27:29
Stuvade makaroner o stekt falukorv



Stuvade makaroner:

* 1 liter standardmjölk
* 5 dl "gammeldags" idealmakaroner
* 1,5 tsk salt
* ca. 1 msk socker
* svart o vitpeppar efter smak

Stekt falukorv eller som vi säger i Örsa -"Flukorv" ;)

-LEta INseKTer-

2008-04-14 @ 19:57:26
image59

-ROliGT-

2008-04-14 @ 19:55:17



Jag fick just ett mail om att jag skulle trycka Ctrl och V (alltså klistra in), vilket jag självklart gjorde *nyfikna jag *... Haha, jag tror nog att väldigt många blir förvånade över vad som kommer att klistaras in :) Man vet ALDRIG vad personen som suttit innan vid datorn sysslat med ;) Detta e nog ÄNNU roligare på offentliga datorer eller jobb datorn :)

Testa o se vad ni får :)             image58


-STädDAg-

2008-04-13 @ 22:27:15
Mmm, trist men sant!!
Idag hade vi bestämt oss för en heldag med städning, behövdes en ordentlig städning nu efter allt slipande o "fejande". Men vi fck 2 "mer än välkomnade" avbrott under dagen :)
Först kikade Robins morföräldrar spontant förbi (de längtade efter lille V) och 1 timme senare kom även min mamma, "styvfar" (han e min mors gubbe men han känns som en pappa) och min mormor förbi på fika (tror att det även i det fallet, var lille V som lockade hit de) *skrattar*
Så idag har det blivit mycket av det goda fikabrödet ***lite föör mycket tor jag***

Men sen kom sanningen ifatt oss när vi blidde själva, då var det bara att sätta igång igen.. Men nu e det klart!! Det känns såå skönt :)
Nu är det bara renbäddningen av sängen kvar innan det är dags att slå igen ögonlocken..


Förresten så läste jag nyss på aftonbadet.se om 10-åriga Engla som de nu hittat.. Jag rös när jag läste det, blev så JÄ.....A arg, tycker de kan kapa alla utåtstickande kroppsdelar på den karl o sen låta han pinas i smärta resten av sitt liv!!
Sen man fick barn själv, så har alla olyckor där barn är inblandade blivit MYCKET jobbigare att läsa o höra. Jag blir fruktansvärt illa berörd. Kan gråta bara över dagstidningarnas rubriker om de handlar om barn :(
Jaja, hemskt är det iaf, *skickar en STOOR "tänker på er" kram* till Englas familj............................................

-GLömT HanDLa-

2008-04-13 @ 22:12:15
Ok, idag hade jag totalt glömt bort att handla hem saker til maten.. Det nästan ekade i kylskåpet.. Så det blidde mat på ingenting idag :)



Ca. 4 pers.

* 1 paket bacon
* ca. 300 g kycklingfilé
* 1 liten burk majs
* 1 lök
* 1 hönsbuljongtärning
* 3 msk sweet chili sås ("räddaren i nöden")
* 2-3 msk soya
* 2 vitlöksklyftor
* ca. 3-4 dl mjölk

Salt o peppar
Redning
Pasta till 4 pers.

Stek baconen o ta sedan upp den från pannan. Stek kycklingen o ha i lök o vitlök, samt buljongen. Lägg tillbaka baconen i pannan o häll på soya o swet chili sås. Salta o peppra. Späd ut med mjölken o koka upp. Låt puttra några minuter. Gör sedan redningen o häll i tills du får önskad tjocklek!!


-GRatINerAD flÄSkfILé-

2008-04-12 @ 18:04:59
 

Ca. 4 pers.

* 500-600 g Fläskfilé
* 400 g Broccoli
* 1 liten röd Paprika
* Rostad Lök
* Salt o Svartpeppar

Till Såsen:

* 12 Champinjoner
* 1/2 dl Gräslök
* 2 dl Paprika o Chili Creme Fraiche
* 2 msk Smör
* 1/2 dl Vetemjöl
* 4 dl Mjölk el Grädde (det sista e ju godare)
* 2 msk Kalvfond
* Salt o Svartpeppar

Tina broccolin o lägg de flesta i botten på en ugnsform (spara några till garnering).
Skär filén i skivor o stek den, salta o peppra. Lägg det sen på broccolin.
Skiva champinjonerna o fräs dem.

Smält smöret o rör i mjölet, späd med mjölken el. grädden. Koka upp medans du rör. Tillsätt champinjoner, gräslök, creme fraiche, kalvfond, salt o peppar. Rör om o låt puttra i några min.

Skär paprikan i strimlor.
Häll såsen över filén. Garnera med paprikan o broccolin.

Gratinera i mitten av ugnen ca. 20 min.
Strö över rostad lök.

Servera med potatis halvor!!

*Gott, men det tar lite tid, så räkna med 1 timme*


 


-SMilE-

2008-04-12 @ 16:11:38
image52

-VIlmER ouTFit-

2008-04-12 @ 16:09:37
På väg ner för att lämna in veckans stryktips i den nya outfiten...    image51

-OHh mY G..-

2008-04-12 @ 11:25:11
..va jag mår dåligt idag!!
Det va läängesen jag kände av en "baksmälla", men jag lovar, den känns precis som jag minns den.. HEMSK!!
Fyy, vad jag inte skulle ha tagit det där sista glaset vin
.. Men gjort e gjort, och nu måste man vara pigg för Vilmer pojken struntar nog fullkomligt i om jag e trött eller ej, han vill leka lika mycket ändå ;)
Nu har han iaf nyss somnat, så jag tänkte skynda in i duschen o hoppas på en stor förbättring när jag e klar, man brukar ju känna sig som en NY människa när man fått duscha!!

image50 

*MY BEST FRIEND TODAY*









-SHopPIng-

2008-04-11 @ 22:55:03
Glömde ju att jag faktiskt handlat lite.., både till mig o till lille gullefjun :) Fick hem allt idag, lagom till helgen :) Nästan allt passa o var bra!!


image46image47
image48image49

Jag behöver inte säga vad som e till vem va??!!
Snart e min lilla darling klar i duschen, då tänkte vi nog fylla upp glasen med lite mera vin o fortsätta mysa ;)
Sen blir det sängen, så man e pigg i morn när tapeterna ska opp!!

Go natt o sov så gott..

-PIzzA MufFIns-

2008-04-11 @ 22:35:09
Fridays means soooft, å där med ett glas rött och lite tilltugg ;)

Pizzamufins



Ca. 20 st.
Ugn: 225 C

* 150 g rökt skinka
* 6 dl vetemjöl
* 1 msk bakpulver
* 1/2 tsk salt
* 1/2 dl smör (flytande)
* 3 dl mjölk
* 2 tsk basilika
* 1 1/2 - 2 dl riven ost

20 muffinsformar

Finhacka skinkan. Blanda mjöl, bakpulver o salt. Ha i smör, mjölk, skinkan, basilika o hälften av osten. Arbeta ihop till en deg. Klicka ut den i formarna o ställ på en plåt. Strö på resten av osten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min.
De är godast om de får svalna en liten stund!!


*SKÅÅL*


-PYttE V-

2008-04-11 @ 22:24:28
image43image44
*Pyttepyret Vilmer gosar med Världens bästa pappa*
Blev lite nostalgisk när jag kika på dessa foton ida´ :)



-SPacKLanDE vaRVat MEd jEFf dUNhaM-

2008-04-11 @ 13:32:28
..då har det satts igång för dagen då, spacklandet e i full gång!! Vi har bara tatt en paus för lite fika o då givetvis en titt på Jeff ;) Han e ju bara föör bra.. Junior sitter i målarns (alias farbrors) knä o kikar på datorn!!

 

"Silence I kill you"
*HAHA*

 


-EN nyTTigARe pANnkAKa-

2008-04-10 @ 21:59:56


Ca. 4 pers.

* 2 dl mjöl
* 1 1/2 tsk salt
* 4 dl mjölk
* 2 msk smör
* 4 ägg
* 4 potatisar
* 4 morötter

Smör att steka i..


Blanda mjöl, salt o hälften av mjölken, vispa tills den blir klimpfri. Ha sedan i smöret och vispa ner ägg och resten av mjölken.
Skala potatisen o morötterna o riv dem grovt, ha det oxå i smeten.
Grädda!!


;)

-VIlmER juST löÖÖve BRitTAn sPEarS-

2008-04-10 @ 11:19:57

Finns det inge annat som funkar så funkar ALLTID Brittan Spars ;)


*LOOK AT THESE BIIG EYES*

image36

Joråsåatt, det var Spears på skärmen där ;) Det ska börjas i tid ;)





Jaha, va händer idag då?? Jullen har nyss somnat i sin vagn och jag har dammsugit (SPYYYR på allt hundhår) *SUCKAR*!! Måste egentligen till affärn, för jag tog mig inte dit igår, men det e ju samma skitväder idag, åhh va jag öskar att jag hade en bil hemma ibland..
Det kanske lugnar sig med regnandet, så man vågar sig ut en snabbis iaf. Nu ska jag iaf ta o slita i lite tapeter tror jag, medans barnet sover :) Han vill ju inte riktigt ligga här nere själv om jag e där uppe å håller på, och uppe finns det ingenstans för honom att vara, det e slipdamm o smuts överallt :)
Så jag skyndar nu ja, får se hur långt jag hinner innan han tycker att det e dags att leka igen ;)

Hoppsan, nu kommer ju SOLEN oxå *JIPPI*






-PAj mED faLUkoRV-

2008-04-10 @ 11:00:30


Ca. 4 pers.
Ugn: 200 C

Till pajdegen

* 150 g margarin
* 4,5 dl mjöl
* 3 msk vatten
* 1/2 tsk salt

Gör pajdegen o tryck ut i formen, (låt ev. stå kallt först i ca. 30 min. men det e inget måste).
Förgrädda pajskalet i ca. 15 min.

Till "geggan"

* 400 g falukorv (skuren i stavar)
* 2-3 ägg
* 1-1,5 dl mjölk
* 3 dl riven ost
* 2 msk klippt gräslök
* 2-3 msk purjolök 
* ca. 3 tomater

Salt o vitpeppar

Stek korven snabbt, ha i purjon. Vispa ägg med mjölken o ha i gräslök, riven ost o kryddor.
Lägg ner "geggan" i det förgräddade pajskalet och häll å hälften av ägg smeten. Täck med skivade tomater o häll sen på resten av ägg smeten.
Grädda ca. 25-35 min. (svårt att skriva tid, eftersom att alla ugnar e så olika)!!

*Alternativ till den vanliga Korv Stroganoffen*

-GAmmELmoRMor-

2008-04-10 @ 10:34:47
Vi hann med både tapetbeställning o en tripp till gammelmormor Brittan igår ;)

image31

*Löööve my Volvo*


image32


*Min bästaste gammelmormor*





-ETt mINne BLotT-

2008-04-09 @ 13:13:59
Det var den drömmen det.., den kom och den försvann lika snabbt igen :(
Troode bara man fick EN sån här chans i livet ja, värsta affärsidén och till råga på allt blev JAG tillfrågad om att bli delägare!! Lyckliga föräldrar i Uppsala som kommer att få detta att göra av med pengar i ;)
Men men, efter noga övervägande, massa tänkande, 2 möten och efter samtal med banken så kommer jag INTE att vara me på detta *sorgligt men sant* Varför kunde man inte vara miljonär så att man slapp låna upp starkapitalet??!!
Jaja, jag kör på med min idé jag hade från början, där behövs det inge kapital iaf :)
Å mera tid finns då till lill plutten oxå, som för den delen just nu ligger i vardagsrummet o har "konferens" med sig själv o alla bitringar *haha* Undrar vem de utnämt till ordförande på den konferensen ja :)

Skulle behövt tatt mig ner till både ica o färgaffären idag men vädret lockat ju mindre.. Tar nog det när R kommer hem. För vi MÅSTE beställa hem tapeterna idag, för annars kommer de inte hem före helgen!!
Tror kanske att vi tar en tur till lilla mormor Brittan idag oxå, hon behövde hjälp med avloppet så vi åker dit o ser om vi kan va någe behjälpliga :)
Nä, lite kaffe på det här så blire nog bra sen!!

Höres efter middagen igen då!!

-MY baBIes-

2008-04-09 @ 12:37:01

Mina ÄLSKLINGAR bara måste ju få vara med på bild de oxå.., de har följt mig i måånga år, utan dem skulle jag inte klara mig ;)

image30


-SUsaNNes THaiPAstA-

2008-04-09 @ 12:32:50
Hann inte lägga in gårdagens middagstips, så det kommer här :)



Ca. 4 pers.

* 400 g lövbiff el. kycklngfilé
* ca. 0,5 kg frysta wokgrönsakerr
* 1 lök
* Lite pressad citronsaft (kanske bara 1 tsk)
* 2 sk röd curry (currypasta på burk)
* 1-2 vitlöksklyftor
* 1 burk kokosmjölk
* (Jordnötter, jag tar bara det ibland)
* 2 msk sweet chili sås
* 1 msk soya
* 1,5 -2 dl mjölk el. grädde

*Pasta för 4 pers.

Salt o peppar

Stek lövbiffen el. kycklingen, ha i den hackade löken. Tillsätt broccolin o ha därefter i allt annat (men vänta med jordnötterna till servering om du ska ha i det).
Låt allt koka i ca. 10 min. Smaka av med salt o peppar.
Gör en redning o ha i, tills du får den tjocklek du vill ha. Koka upp igen och servera sedan med den kokta pastan!! Strö ev. på jordnötter..

Starkt o gott ;)

-DÅ böRJar DEt oM Då-

2008-04-07 @ 21:54:45

"Ska man va fin får man lida pin" heter det ju, samma sak gäller väl renoverig antar jag.. Torka senast häromdagen bort slipdamm från fönstren här nere, å det var ju ändå ett bra tag sen, vi höll på här!! Nu har vi bestämt att övre hallen står på tur, så idag har det spacklats å i morgon ska det slipas o spacklas en gång till. jag FATTAR INTE hur det jäkla slipdammet kan krypa sig in överallt?? PRECIS överallt!! Men men, det kommer att bli lika fint där uppe nu som det blidde här nere, så man får dansa med "sugarn" och blunda för smutsen ett tag framöver :)

Vår lilla älskade son har vart på ett mindre strålande humör idag, det fanns inget som passade den unge herren idà.., NÄ, han ville INTE ligga i sitt babygym, INTE sitta i sin stol, INTE sitta hos sin mamma, INTE ligga o prata på skötbordet!! Han ville INGET alls idag förutom att vara mindre happy :( Det måste vara de små
tand-rackarna som spökar, för nåt e det :)
Jag passade på att smita iväg på ett möte (hoppsan va viktig jag lät nu va), när R kom hem från jobbet idag, det va lite skönt att komma ifrån "bärandet" för en liten stund iaf :)

I morgon är det babycafét som gäller *heliga tisdagar*, hoppas vi blir många :) Alltid lika trevligt att träffa alla o prata skit o äta MASSA GOD FRUKOST!!

Nu har nedräkningen börjat, 6 minuter kvar till PRIIISON BREAK börjar ;) Måste tömma blåsan innan så jag kilar nu ja :)

Häppåre!!


-FÄrsFYllDA frALloR-

2008-04-07 @ 21:34:53




Ugn: 225 C ca. 5-7 min.

* ca. 400 g Köttfärs
* ca. 2- 3 st/pers. Frallor
* 1 burk Vitlöksost
* 1 påse Tacokrydda
* Tomater
* Riven ost
* 1 Lök
* 2 dl Creme Fraiche

* Sallad a`la "man tager vad man har hemma varianten" är gott till!!

Detta är vad jag har i min köttfärs-röra men man kan givetvis variera den hur man känner o tycker!!

Du fräser köttfärsen tillsammans med löken o har därefter i tacokrydda, vitlöksost, creme fraiche, smaka av o krydda ev. med salt o peppar. Skär locket av frallorna (som en semla), och gröpa ur dem så gott det går.
Häll sedan i köttfärsröran i frallorna, lägg sedan på en tomatskiva o strö lite riven ost ovanpå, sist på med frall-locket. In i ugnen i ca. 5-7 min.

"SMARRIGT O SUPERSNABBT"








-HUs vISniNGen-

2008-04-06 @ 22:27:44
..huset va jättefint, man får ju alltid bortse från tapeter och skönhetsfel.. Helheten var jättebra, så nu håller åtminstone jag mina tummar o tår för att vi blir grannar *håller de stenhårt*!!

Var en snabbis till syster Challan idag o hälsa på oxå, åhh va de hade fått fint i sin lägenhet :) Å lille Vilmer pojken satt där o njöt i soffan framför tvn *skrattar*, han blir helt "off" för det runt omkring så fort han ser tvn.., sötnosen.. Det va jättetrevligt där iaf :)

Nej, nu e denna tösen super trött, så nu e det borsta tänderna och göra ett djup-dyk ner i sängen, som gäller!!
SÅ DET SÅ!!

-KAssLEr cREolE-

2008-04-06 @ 22:16:13
För er som "lider av" idé torka vad gäller middagslagning, kommer här lite inspiration!! Jag kommer att lägga ut det vi ätit till middag!! 

  


Ca. 4 pers.
(Obs, alla ingredienser är på ett ungefär, jag "höftar" alltid, därför e det svårt att skriva recept)

Ugn: 200 C ca. 20-25 min.

* 500 g Kassler
* 1/2 Purjolök
* 1 Paprika
* 1 burk Ananas i skivor
* 3 Färska champinjoner
* 3 dl Vispgrädde
* 1,5 dl Chilisås
* 1 Banan
* 1 msk Soya
* Curry
* Cayennepeppar


Fräs paprikan, ha i purjo, champinjoner och kassler lite snabbt (blir inte gott om det ligger i länge), strö över curryn o låt den smälta in. Ta upp alltsammans o lägg i ugnsform, lägg oxå på ananasen. Vispa grädden och blanda i chilisås o cayennepepparn samt soyan. bred detta över kassler-röran och ställ in i ugnen, lägg på den skivade bananen mot slutet av gräddningstiden.

Serveras gott med ris!!

SMAKLIG MÅLTID :)


-FRukOSt-

2008-04-06 @ 09:34:58
image25
SMARRIG FRULLE

-GOd rEGniG MorGOn-

2008-04-06 @ 09:24:34
GOD MORGON!!

image20
Så här glà e jag på morgonen :)



Dagens väderprognos lyder som följande... REGN REGN REGN å lite mera REGN!!!
Åhh, så trist..
Idag är det husvisning som gäller då, tillsammans med A & P (ja, det är inte till oss), ska bli spännande å se hur det ser ut inuti (eftersom att det e vårt grannhus de ska kika på, så kan jag ju se utsidan)?!
Tror inte visningen va förrän kl 13 så det e ett tag kvar.



(Så här ser huset ut som de/vi ska kika på)


 Plutten ligger ute i vagnen o sover till ljudet av regndropparna som SLÅR i plasttaket :) Själv sitter jag o dricker lite kaffe, å min stora älskling har sovmorgon i dag o ligger nu o kramar kudden hårt där uppe ;)
Återkommer senare med kommentarer från visningen!!

Ha det bra så länge :)


-MYsbRAllOR-

2008-04-05 @ 22:05:08

Rubriken talar för sig själv idag, har inte ens orkat brytt mig om att byta om från morning-outfiten och kl är nu 21.45 :) Skönt med en sån dag när man inte behöver bry sig ett dyft..
Vad har hänt idag då, hmm.., R har meckat "Porsche" (läs nissan micra) i garaget, och jag har brottats med trädgårds-spaden!! Kände att jag ville komma igång med ena rabatten iaf, grävde upp 8 buskar o en Tuja, tänkte att jag ville lägga sten där i med lite belysning o sen plantera i krukor istället för direkt i rabatten (lättare så, när man inte ens e i närheten av att ha "gröna fingarar") Vi får la se hur det blir, hann inte färdigt idag för lilleman tyckte inte det var så värst skoj att vara arbetsledare :)

Å sen då, tänkte göra lite smarrig efterrätt som vi kunde goffa i oss framför tv på kvällskvisten.., börja bra med att jag åkte o handla allt.. men sen när jag skulle mecka ihop desserten så märker jag att jag GLÖMT det allra viktigaste, GLASSEN!!!!!!!!!!!!!!!!! Å denna håla som vi bor i, där stänger den enda affären kl 18 på helgen *SUCK* Ja, det var ju bara till att göra det bästa av situationen o hitt på nå annat, så det blidde jordgubbar, apelsin o krossad daim med pytte pytte liite glass (som kunde letas fram längst in i frysen)..

Nä, om man ska släpa sig upp till "top-floor" o kika lite mera tv kanske!!
Go natt :)



Pågående trädgårdsarbete med arbetsledarn till höger ;)


-MAmmAS ocH PapPAs äLSklINg-

2008-04-04 @ 23:16:22



-BEsöK Av mOSteR SofIE ocH SonNY-

2008-04-04 @ 22:33:35

Ja, då sitter man här vid datorn igen då med lite tända ljus och myser med en kopp varmt kaffe :)
Fick besök av syster-yster o hennes gubbe ikväll, jätte trevligt för då fick jag matsällis oxå.. R jobbar ju kväll (skönt att han jobbar dag nästa vecka iaf)!! Det blidde lite beställningsmat *så gott så*
Å lill grisen orka knappt va vaken till halv 7, han e en riktig tröttmössa (måste han ha fått från sin mamma) *haha*, fast destu piggare i morgon bitti istället ;)
Nä, måste fylla upp kaffe-koppen med mera *ekar tomt i den*


-TYckTE baRA haN Va sÅÅ söT-

2008-04-04 @ 15:13:17
                                                           
image8

*Mamma ÄLSKAR dig*


-FÖrsTA daGEn pÅ BloGGen-

2008-04-04 @ 14:15:18
(Efter en massa hjälp från käre svågern, så kanske man äntligen kan böra skriva lite här då :))

Såå trist bara att datan nyss kraschat o vart på inlämning, det resulterade då i att ALLA program fösvann, jag menar HUR skoj e det att redigera foton i paint *asg*!!
Ska åka till jobbet nån dag o låna hem åtminstone publisher lr nåt :) Bättre än inget alls så länge..

Idag har lille junior suttit i sin matstol för först gången (ja, första gången längre än 5 sekunder), å han e rolig, trots att jag försöker trycka in bitringar, leksaker, gosedjur i munnen på han, så ska han ÄNDÅ in med sin hand oxå.. Vet inte hur jag ska få bort att han vill in med den HELA TIDEN!! Men men, det kliar väl i munnen på han stackarn :)

                                   
image7

Nä, nu ska jag kika på min man, han har nyss börjat projekt "trapp-renovering"!!


RSS 2.0