-GRAtäNGEN-
2009-10-14 @ 11:51:32
HUSETS JÄTTEGRATÄNG
ca. 8 pers.
7 hg köttfärs
2-3 msk marg.
1 burk krossade tomater
4 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
3 tsk salt
2 tsk örtpeppar
3 gula lökar
1 burk skivade champinjoner (400g.)
10 stora potatisar
2 dl vispgrädde
3 dl riven ost
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Fräs färsen, tillsätt tomatkross, puré, vitlök, salt och peppar.
Låt koka på svag värme 8 min.
3. Skiva löken, fräs den tillsammans med svampen.
4. Skala och skiva potatisen.
Varva pot. och köttfärssåsen+lök+svampröra i en smord form
(pot. underst och överst).
5. Häll på grädden+riven ost.
Täck gratängen m. folie och ställ den i nedre delen av ugnen ca. 30 min.
Tag av folien och grädda ytterligare 30-40 min (tills potatisen är färdig).
Kommentarer