-KAssLEr i UGn-
2008-04-28 @ 20:16:36
* 600 g kassler
* 1 burk vit sparris
* 2 tomater
* basilika
Kantarellsås:
* Sisådär 2 dl kantareller i burk (el. färska)
* 5 dl matlagningsgrädde
* 1 lök
* salt och svartpeppar
Skala och hacka löken. Fräs svampen och tillsätt löken efter en stund och låt den fräsa med.
Häll på grädden och koka upp. Sänk värmen och låt såsen puttra på medelvärme utan lock tills den kokat ihop till önskad konsistens. Krydda med salt, peppar och basilika.
Skiva kasslern i tunna skivor. Lägg den på ett ugnssäkert fat. Lägg sparrisen och grovt hackade tomater på och häll över svampsåsen.
Ställ in i ugnen på 200 grader tills allt blivit varmt, ca 15 min.
Servera med kokt potatis.
Kommentarer